17 / 06 / 2024

Karaköy’deki Tahir Han, TSKB GYO'nun oldu!

Karaköy’deki Tahir Han, TSKB GYO'nun oldu!

Karaköy Tahir Han'ın satışı tamamlandı. TSKB GYO, Tahir Han'ın şirketlerine ihale edildiğinin tebliğ edildiğini açıkladı. İşte detaylar...



1935 yılında tütün tüccarı Kavalalı Tahir İsmail Bey tarafından inşa ettirilen İstanbul Karaköy'deki Tahir Han, geçtiğimiz günlerde hissedarlarının ortaklığın giderilmesi davası sonucunda satışa sunuldu. Boğaz manzarasına sahip ve 2. grup kültür varlığı olan olan Tahir Han için 230 milyon Türk Lirası muhammen değer biçilmişti. 

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Tahir Han hakkında bir açıklama yaptı. 

TSKB GYO'nun 53/72 hisse sahibi olduğu İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi 77 Ada, 57 Parsel üzerinde yer alan Tahir Han isimli taşınmaza ilişkin olarak 21 Aralık 2005'te açılan "Ortaklığın Giderilmesi Davası"nda mahkemece "Ortaklığın Satış Yolu ile Giderilmesi" kararı alınmıştı. 

Karaköy'de yer alan Tahir Han'ın satışı ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Karaköy’deki Tahir Han, TSKB GYO nun oldu!

TAHİR HAN, TSKB GYO'NUN OLDU

TSKB GYO Tahir Han ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, 22 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından söz konusu taşınmazın satışının ihale yoluyla tamamlandığını duyurdu. 

Tahir Han'ın, TSKB GYO'ya ihale edilmiş olduğu, satış memurluğu tarafından 23 Mayıs tarihinde tebliğ edildi. Satışın kesinleşme sürecinin sürdüğü belirtildi. 

BAKIMSIZ, ONARIMA İHTİYACI VAR

1935 yılında inşa edilen mega kent İstanbul’un Beyoğlu İlçesi, Kemankeş Mahallesi’nde, Galataport’un karşısında yer alan Tahir Han, korunması gerekli taşınmaz ve II. Grup Kültür varlığı olarak biliniyor. Söz konusu han, Mimar Vedat Tek’in imzası taşıyor. 

606 metrekare yüzölçümlü olan Tahir Han hazır zemin, asma ve teras kat olacak şekilde toplamda 7 kattan meydana geliyor. Uzun zamanlar ticari amaçlı olarak kullanılan Tahir Han'dan son zamanlarda kiracıların ayrıldığı belirtildi. 

2'nci normal katından itibaren özellikle 4, 5 ve çatı katının geniş görünüş açısında Boğaz manzarası olan Tahir Han, 110 metrekare terasa sahip. Karaköy sahiline, Galata Kulesi’ne ve Eminönü Meydanı’na da yürüme mesafesinde yer alan han iş merkezlerinin de tam ortasında bulunuyor. 

3 bin 200 metrekare kullanım alanına sahip olan Tahir Han'ın, çok bakımsız kaldığı, binanın çok geniş çaplı bakım onarım ihtiyacı olduğu bilirkişi raporunda belirtildi. 

Karaköy’deki Tahir Han, TSKB GYO nun oldu!

İHALE BAŞLANGIÇ BEDELİ 115 MİLYON 30 BİN TL OLARAK AÇIKLANMIŞTI 

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri satış memurluğunca açık artırma ile satışa sunulan Tahir Han için 1. artırmanın 15-22 Mayıs tarihlerinde 115 milyon 30 bin Türk Lirası ihale başlangıç bedeliyle gerçekleştirileceği belirtilmişti. 

Alıcı olmaması halinde 2. arttırmanın 17-24 Haziran tarihlerinde yapılacağı ve Tahir Han’ı almak için açık artırmaya gireceklerin 23 milyon TL teminat ödemek zorunda olduğu açıklanmıştı. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni dönem başlıyor!

Fatih Portakal, emeklilerin Temmuz zammında rakam verdi: En düşük emekli maaşı 13 bin TL! Refah payı olacak mı?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kirada yüzde 25 sınırı kalkarsa ne olur?


Geri Dön