Kent Haberleri

Karalar bağlayan yatırımcıya Selçuk Geçer'den doların 24 TL olacağı tarih! Hemen bakmayan sonra bin pişman olur! 

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili çok önemli bir konuyu yorumladı. Borsa yatırımcılarının da yakından izlediği Geçer, doların 24 TL`ye çıkacağı tarihi açıkladı. İşte yatırımcıların heyecanla beklediği o açıklama.. "Paran varsa hemen dolara yatırım yap!" diyen Geçer, dolar yatırımcılarının en çok kazananlar olduğunun altını çizdi

Ekonomist Selçuk Geçer, yeni yıl için dolar ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Paran varsa hemen dolara yatırım yap!" diyen Geçer, dolar yatırımcılarının en çok kazananlar olduğunun altını çizdi. Ekonomist Geçer, dolar ile ilgili daha fazla ayrıntı verdi ve doların 24 TL'ye çıkacağını söyledi.

 

Borsa her geçen gün artmayı sürdürüyor. Döviz kurlarının oynaklığı göz önünde bulundurulduğunda, hiçbir yatırımcı ya da yatırıma atılmak isteyen hiç kimse, uzman görüşü olmadan parasını değerlendirmek istemez. Konunun en çok konuşulan ekonomistlerinden Selçuk Geçer, dolar ile ilgili bazı önemli detayları ortaya koydu. İşte kazanmak isteyen yatırımcılar için önemli açıklama...

Selçuk Geçer, YouTube ve TV kanallarında yatırımcılarla yorumlarını paylaşmaya devam ediyor. Ünlü ekonomist Geçer, dinleyicilere bu kez doları anlattı. Geçer, açıklamasına ek olarak doların 24 TL'ye ulaşması için tarih de verdi.

Ekonomist Selçuk Geçer, 2022'de enflasyonun yüzde 84'e ulaşacağını ve doların geçen yıl yaklaşık yüzde 39 değer kazandığını söyledi. Geçer, 22 Aralık asgari ücret açıklamasının ardından asgari ücretin enflasyonu düşüreceğine dair söylentilerin çıktığını anlattı.

 

Enflasyon ivmesinin hızlandığını ve 2023'ün ilk üç ayında en yüksek seviyeye ulaşacağını söyledi. Artışın doları da etkileyeceğini vurguladı. Selçuk Geçer, doları baskı altında tutmak için çok büyük kaynakların heba edileceğini ve bu baskının uzun sürmeyeceğine dikkat çekerek, doların bir şekilde eski seviyelerine döneceğini duyurdu.  Ünlü ekonomist bu sözlerin ardından 2023'ün ilk aylarında doların yaklaşık 24 lira gibi reel bir seviyeye çıkacağını açıkladı. Peki, dolar ne kadar? Döviz fiyatlarında son durum ne? 10 Ocak 2023 dolar kurunda son durum...

DOLAR KAÇ TL? EURO NE KADAR? 10 OCAK 2O23 DOLAR VE EURO!

Dolar/TL,  yatay kuru 18,77'de tutarak geçen haftaya göre çok az değişiklik gösterdi.

EUR/TL 20.16'da işlem görüyor.

TL'nin finansal sistem içindeki payının artırılmasına yönelik adımlarını sürdüren TCMB, dün TL'nin banka bilançolarındaki payının artırılmasına yönelik düzenlemelerin hayata geçirilmesi için bankalara talimat gönderdi.

 

TCMB, bankalara mevduatın TL kısmının hesaplanmasında kullanılan formüle türev araçları ve repoları da dahil ederek menkul kıymet kredisi yükümlülüklerini genişletmiş ve bankalara uygulama talimatları göndermiştir.

Bankaların TL mevduatın tüm mevduat içindeki payına göre yüzde 10 tahvil yükümlülüğü tutma zorunluluğu bulunuyor. Formüllere bankaların müşterileriyle vadede döviz alım işlemi içeren "finansal türev işlemler yapılarak menkul kıymet tesisine tabi yabancı para yükümlülüklerin bilanço dışına çıkarılmasına neden olacak nitelikteki işlemler" dahil edildi.

TL'de yaşanan sert değer kaybının ardından bir yılı aşkın süredir tasarruf sahiplerinin dövize geçişini tersine çevirmek için çeşitli adımlar atan TCMB, geçen hafta sonu da TL cinsinden payın 60 TL'nin altına düştüğünü gördü. banka döviz mevduatı menkul kıymet kapanış oranını yüzde 5'ten yüzde 10'a yükseltti.

 

ABD'DE GÖZLER BU HAFTA ENFLASYONDA

Küresel piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararında belirleyici olması beklenen ABD enflasyon verilerini yakından takip edecek.

Akbank`tan nefes kesen son dakika müjdesi! 31 Ocak'a kadar başvuran  150 TL kazanacak!
EYT'liler turnayı gözünden vurdu! İkinci kez tazminat verilebilir! Herkesten saklanan şimdi ortaya çıkan o gizli formül!
Emekli ve memura lokum gibi tatlı müjde! 3600 ek gösterge emekli ikramiye farkı kimlere verilecek, kaç TL oldu?