Karaman'da icradan 2.7 milyon TL'ye satılık fabrika!
Karaman 1.İcra Dairesi Karaman İli, Merkez İlçesi'nde bulunan fabrika binasını 2 milyon 771 bin 792 TL bedelle, 4 Eylül günü açık artırma usulüyle ihale edecek.
T.C Karaman 1.İcra Dairesi
Taşınmazın Açık Artırma İlanı
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:
Özellikleri ; Karaman ili. Merkez Pirireis Mah. Bayamlıağıl Mevkii 1269 ada. 94 parseli teşkil eden 9954,00m2 lik 1 Zemin 1 katlı Kargir un irmik Fab Hizmet binası ve arsası vasfındaki taşınmaz. Söz konusu taşınmazın üzerinde bitişik olarak inşa edilmiş idari bina, danışma binası, trafo binası ile çevre düzenlemesi mevcuttur. Fabrikanın bilirkişilerle yapılan tespit sonucu;
A-FABRİKA BİNASI:
Toplam 6 kattan ibaret olup, betonarme olarak inşa edilmiştir. Binanın son katının bir bölümü açık teras şeklindedir. Bina 260 m2 oturum alanına sahip olup toplamda 1430m2 kapalı 130.00m2 açık alana sahiptir. Binanın tüm katlarının özellikleri aynı olup döşeme kaplaması karo mozaik kaplama, duvar ve tavanları sıva üzeri boyalı, kapı ve pencerele doğramaları demir doğramadır.
B-EKMEK FIRINI BİNASI:
Ekmek fırını binası 2 kattan ibaret olup betonarme olarak İnşa edilmiştir. Binanın alt katı ekmek fırını olarak kullanılmakta olup, içersinde ayrıca mutfak bölümü mevcuttur. Binanın üst katı depo olarak kullanılmak olup, döşeme kaplaması karo mozaik kaplama duvar ve tavanları sıva üzeri boyalı, kapı ve pencereler demir doğramadır.
C- DEPO BİNASI:
Söz konusu yapı fabrika binasının arkasına bitişik ve tek katlı olarak inşa edilmiştir. Bina 7.80*29.80= 232,44m2 boyutlarında olup üzeri çelik konstrüksiyon çatı ve oluklu saçla kapatılmıştır. Binanın döşeme kaplaması beton kaplama, iç ve dış duvarları sıva üzeri boyalıdır.
D-SUNDURMA GÖLGELİK:
Gölgelik yapısı fabrika binasının ön kısmında bitişik olarak inşa edilmiş olup, 135.00m2 alana sahiptir. Gölgeliğin üzeri çelik konstrüksiyon çatı ve oluklu saçla kapatılmıştır.Binanın döşeme kaplaması beton kaplama olup bir cephesi fabrika binası, bir cephesi ekmek fırını binası, bir cephesi de duvarla kapalı olup bir cephesi açıktır.
E- İDARİ BİNA:
idari bina tek katlı olarak inşa edilmiş olup. 6*16,80= 100,80m2 boyutlarındadır. Bina 3 oda. mutfak.antre ve tuvalet - lavabo bölümlerinden ibarettir. Odaların döşeme kaplaması tahta kaplama, diğer mahallerin döşeme kalaması ise seramik kaplamadır. Duvarları ve tavanları saten alçı kaplama üzeri boyalı, kapı doğramaları demir doğramadır. Pencereler PVC doğramadır. Binanın ısıtılması kombili kalorifer tesisatıyla sağlanmaktadır.Binanın dış cephesi kaleterasit kaplama olup binanı üzerinde çatı bulunmamaktadır.
F- DANIŞMA BİNASI:
Tek katlı olarak inşa edilmiş. 3*3= 9m2 boyutundadır. Döşeme kaplaması tahta kaplama, iç - dış duvarları ve tavanı sıva üzeri boyalıdır. Kapı ve pencere doğramaları demir doğrama olup, üzerinde ahşap çatı ve kiremit bulunmaktadır,
G-TRAFO BİNASI:
Trafo binası tek katlı olarak inşa edilmiş olup 5*5=25m2 boyutlarındadır. Döşeme kaplaması tahta kaplama, iç - dış duvarları ve tavanı sıva üzeri boyalıdır. Kapı ve pencere doğramaları demir doğrama olup, üzerinde ahşap çatı ve kiremit bulunmaktadır.
H-ÇEVRE DÜZENLEMESİ:
Satışa konu parselin çevresi boyunca betonarme ihata duvarı mevcuttur, ihata duvarı 1,40mt yüksekliğindedir.
I- PARSELİN DEĞERİ:
Satışa konu olan Pirireis Mah. 1269 Ada 94 nolu parsel Karaman Organize sanayi bölgesinde yer almakta olup 9.954.00m2 alana sahiptir. Parselin etrafındaki yapıların hali hazırdaki durumları, konumu, her türlü alt ve üst yapı hizmetlerinden yararlanma durumu v.s. özellikleri ile birlikte m2 fiyatı 60TL olarak takdir edilmiştir.
Bilirkişi raporuna göre Yapıların aşınma oranları ve ayrıntılı değerleri belirtilmiş olup yapılar ve arsa bedeli toplamı 1.553.936,30TL olarak kıymet takdir edilmiştir. Söz konusu taşınmaz üzerinde bulunan ve Makine Mühendisi tarafından tespit edilen 52 adet makine ekipmanlarına ilişkin olarak 2 sayfadan ibaret bilirkişi raporunda ise söz konusu makinelere toplamda 1.157.350,00TL değer takdir edilmiştir. Makinelere ait ayrıntılı bilirkişi raporu dosyasında mevcuttur.
Müdürlüğümüzde işlem gören 2013/4256 Esas sayılı dosyada satışına karar verilen taşınmaz Karaman Organize Sanayi Bölgesinde bulunmakta olup, Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin 101. Maddesinde yer alan OSB'lerden Karma OSB ‘ye girmektedir. Karaman Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinin Kararı ile OSB içerisinde mermer ve traverten işleme tesislerine izin verilmemektedir. Buna göre;
4562 sayılı Organize Sanayi Bölgesi Kanununun 15/ 3. fıkrasında'katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir “ hükmü dikkate alınarak Karaman Organize Sanayi Bölgesinin Kuruluş Protokolünün 6. maddesi Müteşebbis Teşekkülün 11/08/2000 tarihli ve 163 sayılı kararı uyarınca sektör grupları aşağıdaki gibidir.
1-) Gıda Sanayi. 2-) Tütün ve tütün mamulleri Sanayi. 3-) Dokuma ve giyim Sanayi. 4-) Orman Sanayi 5-) Kağıt Sanayi, 6-) Basım Sanayi, 7-) Deri Mamulleri Sanayi, 8-) Lastik Sanayi, 9-) Plastik Sanayi 10-) Kimya Sanayi 11-) Petrokimya Sanayi 12-) Petrol Ürünleri Sanayi, 13-) Gübre Sanayi. 14-) Çimento Sanayi, 15-) Pişmiş Kil ve Çimento Gereçleri sanayi 16-) Cam Sanayi. 17-) Demir ve Çelik Sanayi, 18-) Demir Dışı Metaller Sanayi 19-) Madeni Eşya Sanayi, 20-) Elektriksiz Makineler Sanayi, 21-) Tarım Alet ve Makineleri imalat Sanayi. 22-) Meslek- Bilim- Ölçü- kontrol ve Optik Donatımı imalatı 23-) Elektrikli Makineler Sanayi. 24-) Elekronik Sanayi, 25-) Karayolu Taşıtları imalat Sanayi, 26-)Demiryolu taşıtları İmalat Sanayi 27-) Uçak imalat Sanayi 28-) Yem Sanayi, Ayrıca Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nin 101. maddelerinde bahsedilen faaliyet sınırlamaları mevcuttur. Buna göre;
(1) OSB'lerde, aşağıdaki tesisler kurulamaz:
а) Karma ve ihtisas OSB Merde;
1) Ham petrol rafinerileri.
2) Kömür veya bitümlü şiştin sıvılaştırdığı ve gazlaştırdığı tesisler.
3) Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri,
4} Çimento fabrikaları, beton santralleri, çimento klingeri üreten tesisler.
5) Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler,
б) Radyoaktif atıkların depolanması, bertarafı ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve benzeri radyoaktif atık tesisleri,
7) Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler.
8) Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri.
9) Çevre ve Şehircilik Bakanlığının olumlu görüşü doğrultusunda OSB tarafından kurulmasına izin verilen; kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüne çevrilerek tekrar kullanımı, metal, plastik, ahşap, naylon, lastik, kauçuk, kağıt, karton, cam, iplik ve benzeri atık ve hurdaları ara veya nihai ürüne çeviren tesisler hariç olmak üzere, her türlü atığın; geri kazanımı, ayrıştırılması, yakılması, gazlaştırması, kimyasal yolla arıtılması, nihai ve/veya ara depolanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler, b) Karma OSB’lerde;
1) Parlayıcı/patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği, depolandığı ve dolumunun yapıldığı tesisler,2) Petrokimya kompleksleri, 3) Üretiminde kapalı proses, gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri, 4) Klor-alkali tesisleri, sülfürik asit, fosforik asit, hidroklorik asit, klor ve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler, azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları, 5) Zirai mücadele ilaçları için hammadde üretimi yapan tesisler, 6) Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler, 7) Ham deri işleme, padok ve sadece hayvan kesimi yapılan tesisler, 8) Talk, barit, kalsit, antimuan ve benzeri kırma ve öğütme tesisleri. (2) OSB; karma OSB’lerde. yukarıda sayılan tesisler ile OSB nin kuruluş protokolü çerçevesinde kurulması planlanan sektörlerini veya mevcut sektör yapısını, tesisin faaliyetinden kaynaklanan çevresel etkilerini, altyapı ve atıksu arıtma tesislerine etkilerini, herhangi bir olumsuzluk anında tetikleyici etkisini, insanların çalışma ve yaşam koşullarına etkisini dikkate alarak kurulmasında sakınca gördüğü diğer tesislerin kurulmasına ilişkin olarak, üniversite ve konu ile ilgili kurumlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verir. Temel şartlar MADDE 102 - (1) OSB’de arsa tahsisi için, kurulacak tesislerde aşağıdaki şartlar aranır:
a) Yer seçimi aşamasında getirilen kısıtlamalara uygun talepte bulunulması,
b) Kuruluş protokolünde belirlenen sektör sınıflamasına uygun tesis olması.
c) Kultenılacak elektrik, su ve diğer altyapı ihtiyaçlarının OSB’nin sağlayabileceğinden fazla olmaması,
ç) OSB'lerde kurulamayacak tesis tanımlamasının içinde olmaması. Karaman Organize Sanayi Kuruluş Protokolü dosyamızda mevcut olup, ihaleye katılmak isteyen kişilere bir örneği istenildiği takdirde masrafı verilmek koşulu ile ilgililere verilecektir, ihaleye katılanlar Organize Sanayi Bölgeleri Kanunun ve Uygulama Yönetmeliğinin tüm hükümlerini peşinen kabul etmiş sayılırlar. İhaleye katılacakların Karaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünden alacakları “ UYGUNLUK GÖRÜŞÜ" ne dair resmi evrak ibraz etmeleri zorunludur. Söz konusu resmi evrakı ibraz edemeyenler ihaleye katılamayacaklardır.
Adresi : Karaman Organize Sanayi Bölgesi - Karaman
Yüzölçümü :9.954 m2
Kıymeti: 2.771.792,93TL
KDVOranı: %18
Kaydındaki Şerhler: ipotek ve muhtelif hacizler mevcuttur.
1. Satış Günü : 04/09/2015 günü 10:00 -10:10 arası
2. Satış Günü : 29/09/2015 günü 10:00 -10:10 arası
Satış Yeri : Karaman Belediye Başkanlığı Müzayede Salonu Merkez/KARAMAN
Satış şartları:
1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uvap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV. 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/4256 Esas sayılı müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.03/07/2015