İhale

Karaman'da yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla satılık arsa ve tarlalar! İhalesi 25 Temmuz'da!

Karaman Merkez ve Kazımkarabekir ilçesinde yer alan 84 adet arsa, tarla, ham toprak ve müfrez arsa satışa sunuluyor. Gayrimenkuller 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf tutuluyor... Satışa sunuln gayrimenkuller arasında, arsa, tarla, ham toprak ve müfrez arsa yer alıyor

Karaman Merkez ve Kazımkarabekir ilçesinde yer alan 84 adet gayrimenkul satışa sunuluyor. Satışa sunuln gayrimenkuller arasında, arsa, tarla, ham toprak ve müfrez arsa yer alıyor. 

tıklayın

1-Yukarıda özellikleri belirtilen;  1 ila 84 üncü sıradaki taşınmazların satış ihalesi, 85 ila 163 üncü sıradaki taşınmazların kiralama ihalesi hizalarında gösterilen gün ve saatte, Karaman Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü   ihale odasında (Toplantı salonu)  dosyalarında mevcut şartname gereğince 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile  yapılacaktır. (Karaman Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü -Başakşehir Mahallesi 2020 Sokak No:3 70200 Merkez/KARAMAN)
2-Teklifler posta ile iadeli taahhütlü olarak gönderilebilir. Posta ile gönderilen tekliflerin ilanda belirtilen ihale  saatine kadar Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır. Postayla gönderilen teklifler son ve kesin teklif olarak kabul edilecektir.  Postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
3-Satışı yapılan taşınmazlar K.D.V den, satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan taşınmazlar 5 yıl süreyle Emlak Vergisinden muaftır.
4-Satışı yapılan taşınmazların İhale bedeli peşin olarak ödenebileceği gibi,  talep üzerine bedelin 1/4 'ü peşin, kalan kısmı yıllık kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda, sekiz eşit taksitle ödenmek üzere taksitlendirme yapılabilecektir.
5-Satışı yapılan taşınmazların satış bedelinin peşin ödenmek istenmesi halinde %20 indirim uygulanacak olup taksitli satışlarda indirim yapılmamaktadır.
6-Kiralaması yapılacak taşınmazlar tarımsal amaçlı olarak 5 yıllığına kiraya verilecek olup amacı dışında kullanılmayacaktır.
7-İlk yıl için kira bedelinin dörtte biri ihalenin onaylanmasına ilişkin kararın müşteriye tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde peşin olarak, kalanı üçer aylık dönemler hâlinde üç eşit taksitle, müteakip yıllar kira bedelleri ise, üçer aylık dönemler hâlinde dört eşit taksitle ödenir. (Ek cümle:RG-11/9/2014-29116) Ancak, tarım arazilerinin kiraya verilmesinde peşinatın dışında kalan kira bedelleri, talep halinde aynı yıl kira dönemi içinde olmak kaydıyla, dönemin son ayında ve tek seferde ödenebilir.
8-İhaleye katılabilmek için isteklilerin;
a- Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları,
b- Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,
c- Geçici teminata ait belge ile birlikte TC kimlik numarası bulunan Kimlik Belgesinin aslı ve fotokopisi (Geçici teminatların banka teminat mektubuyla verilmesi halinde, Teminat Mektubunun Geçici, Süresiz, Limit içi olması ve teyit yazısının da ibrazı gerekir.)
d- Özel Hukuk Tüzel kişilerinde 2022 yılı vizeli ticaret odası veya meslek odası sicil kaydı ve ihaleye katılacak kişi için düzenlenmiş noter tasdikli yetki belgesi ve imza sirküsü,
e- Gerçek şahıslar adına vekaleten katılacakların Noter tasdikli vekaletnamelerinin aslı  ile birlikte Komisyon huzurunda hazır bulunmaları gerekir.
9-Satışı yapılacak ve mecra irtifak hakkı verilecek taşınmazların; satış bedelleri üzerinden  5.000.000,00-TL'ye (BeşMilyonTL'ye) kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir) 5.000.000,00-TL'den (BeşmilyonTL'den) 10.000.000,00-TL'ye (OnMilyonTL'ye) kadar olan kısmı içim %0.5 (binde beş) 10.000.000,00-TL'yi (OnMilyonTL'yi) aşan kısmı için % 0.25 (on binde yirmi beş) oranlarında döner sermaye işlem bedeli tahsil edilir.
10-Karaman Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğünün Vezne çalışma saatleri dikkate alınarak geçici teminatların ödenmesi ve ihale saatinden önce İhale Komisyonu Başkanlığına ibraz edilmesi gerekmektedir.
11-İşgalli  taşınmazlardan doğacak her türlü ihtilaflar alıcısına ait olup, Kurumumuzun herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
12-İhalelere ilişkin şartname, mesai saatleri içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğünde bedelsiz olarak görülebilir.
13-Komisyon, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararı kesindir.
14-İhale ile ilgili bilgiler http://www.karaman.csb.gov.tr/ Türkiye genelindeki ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr/ internet adresinden öğrenilebilir.

Yozgat'ta 15 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık arsa fırsatı! Son dakika! 

Konya'da 8 taksitle satılık arsa! Yatırımcılar dikkat! Et ve süt entegre tesisi yapılabilir!

Belediye 8 taksitle akaryakıt ve servis istasyonu satıyor! Sakın kaçırmayın!

Bursa İznik'te 10 arsa satılıyor! Arsa alacaklar dikkat!