28 / 04 / 2024

Karanlık Kanyon'a dünyanın en büyük asma köprüsü yapılacak!

Karanlık Kanyon'a dünyanın en büyük asma köprüsü yapılacak!

Erzincan’ın Kemaliye ilçesi dün başlayan 35. Kemaliye Doğa Sporları Şenliği’ne ev sahipliği yaparken, ilçedeki Karanlık Kanyon’da 500 metre yükseklik­te dünyanın en yüksek asma köprüsünün yapılması planlanıyor...




ERZİNCAN’ın Kemaliye ilçesi dün başlayan 35. Kemaliye Doğa Sporları Şenliği’ne ev sahipliği yaparken, ilçedeki Karanlık Kanyon’da 500 metre yükseklik­te dünyanın en yüksek asma köprüsünün yapılması planlanıyor. Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar, “Amerika’nın Colorado Eyaleti’nde Grand Kanyon üze­rindeki 372 metre yükseklikteki Royal George Bridge asma köprüsü 17 bin nüfusluk kasabanın geçimini sağlıyor.


Biz Karanlık Kanyon üzerinde 500 metre yükseklikte bir asma köprü yapacağız. Adı ‘Sırat On Fırat’ olacak. Köprünün bir kısmı cam da olabilecek, ziyaretçiler oradan aşağıyı görebilecek. Orada resim çekilebileceksiniz, Base jump atlayış oradan yapılacak. İnsanlar dünyanın en yüksek asma köprüsü olacak bu köprüde adrenalini yaşayacaklar” dedi.


4 GÜN SÜRECEK

4 gün sürecek 35. Kemaliye Doğa Sporlar Şenliği’ne Venezüella, Güney Af­rika gibi ülkelerin de bulunduğu çeşitli ül­kelerden gelen 23 yabancı ile 7 yerli sporcu katılıyor. Sporcular, dünyanın Grand Kanyon’dan sonra ikinci büyük kanyonu olan 7 kilometre uzunluğundaki Karanlık Kanyon’dan 480 metre yüksek­likten base jump (serbest atlayış) yapa­rak Fırat’ın önemli kolu olan Karasu’da kurulan platforma iniş gerçekleştirecek.


Kemal ÖZDEMİR / ERZİNCAN Habertürk Gazetesi


Geri Dön