28 / 04 / 2024

Karapınar Vadisi Gecekondu Projesi'nin akıbeti mecliste!

Karapınar Vadisi Gecekondu Projesi'nin akıbeti mecliste!

Karapınar Vadisi Gecekondu Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP'li Sazak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Eskişehir Milletvekili Nurullah Sazak, Karapınar Vadisi Gecekondu Projesinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Sazak, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Sazak, ''2010 yılında gündeme gelen; Karapınar, Alanönü, Erenköy ve Huzur mahallelerini kapsayan “Karapınar Vadisi Gecekondu Projesi” TOKİ'nin şimdiye kadar yapmış olduğu en geniş kapsamlı projelerden biri olarak hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda projenin birinci etabında bölgede depreme dayanıklı olmayan yaklaşık 750 hanenin tamamı yıkılarak 2013 yılında Karapınar ve Erenköy mahallerinde 8 katlı apartman bloklarından oluşan toplam 1092 konut üretilmiştir. Projenin prestij kaynağını oluşturacak ikinci etabı ile birlikte lüks konutlar, beş yıldızlı ote,l ticaret bölgesi, kültür-kongre merkezi, okullar, spor salonları ve parklar gibi sosyal donatıların yapılması öngörülmüş ancak inşaat çalışmalarına henüz başlanmamıştır'' diye konuştu. 

MHP Eskişehir Milletvekili Nurullah Sazak'ın soruları:
1) Odunpazarı Belediye Başkanlığı ile  TOKİ  arasında 25.05.2012 tarihinde  “Eskişehir-Odunpazarı-Karapınar Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap Projesi’ne İlişkin Ön Protokol” imzalanmıştır. Söz konusu protokolün son  durumu nedir? 

2) Karapınar Vadisi Gecekondu Projesi kapsamında ikinci etabın ne zaman yapılması planlanmaktadır? 

3) Söz konusu proje kapsamında Karapınar mahallesinde 2017 yılında ihaleye  çıkılan 24 derslikli lise, 24 derslikli ortaöğretim okulu ve 750 kişilik caminin ne zaman bitmesi öngörülmektedir? 

4) Mezkûr projenin birinci etabında yer alan sosyal donatıların eksikliğinin giderilmesi için Bakanlığınız tarafından bir çalışma yapılmakta mıdır? 
 


Geri Dön