Kent Haberleri

Karavan alacaklar dikkat! 1200 kişiyi 50 milyon lira dolandırdılar

Pandemi sürecinde evlere kapananların doğada olabilmek için tercih ettikleri ve bir anda büyük bir ilginin oluştuğu karavanlarla ilgili akla hayale gelmeyen bir dolandırıcılık olayı yaşandı.Pandemi sürecinde karavan şirketlerine gelen talepler arttı, her bütçeye uygun karavan tipleri piyasada görülmeye başladı

Karavan hayatı uzun zamandır tatilcilerin gözdesiydi. Pandemi sürecinde karavan şirketlerine gelen talepler arttı, her bütçeye uygun karavan tipleri piyasada görülmeye başladı. Kamu oyunun bu ilgisi ise yeni bir dolandırıcıların yeni hedefi oldu. Posta Gazetesi'nin haberine göre, Manisa'da bir şirket 1200 kişiyi 50 milyon lira dolandırdı.

Manisa'da faaliyet gösteren şirket bir yıl önce 1200 kişiden kapora adı altında karavan fiyatının en az yarısını peşin alarak karavanları teslim etmedi. Toplamda 50 milyon liralık mağduriyetin ortaya çıktığı olaya ilişkin firma sahibinin "Karavanları teslim edeceğim" dediği belirtilirken, karavanların üretildiği fabrikanın ise çoktan kapısına kepenk vurduğu belirtiliyor.

Habere göre Manisa'da faaliyet gösteren 'NK Karavan' şirketi çeşitli fuarlarda stantlar açıp talep toplamaya başladı. Nazmi Kılıç'ın sahibi olduğu şirket 65 bin ila 150 bin lira arasında değişen miktarlarda kapora toplamaya başladı. 'Çekme karavanlar'ın ücretinin yarısı talep sahiplerinden kapora olarak alındı. 2022 yılının ocak ve şubat aylarında paraları toplayan şirket, karavanları yaz aylarında teslim etme taahhüdünde bulundu. Ancak karavanlar teslim edilmedi ve firmanın bayileri teker teker kapanınca mağdurlar suç duyurusunda bulundu.

Şirketin içi boşaltılmış

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; mağdurlardan Suat Dündar, "24 Şubat’ta 50 bin lira peşin verdim, 24 Haziran’da teslim almak üzere bir sözleşme yaptık. O tarih gelince 1.5 ay ertelediler. 1.5 ay daha bekledik, bu sırada fabrika kapandı. ’Başka fabrikaya geçilecek’ diye açıklama yapıldı. O fabrikada da bir faaliyet yok ve yıkım kararı varmış" şeklinde konuştu. Bir başka mağdur Volkan Adalar ise "Şubat ayında sözleşme yaptık, 10 Ağustos’ta teslim edilecekti. Avukatlar icra yapmaya gitti, ancak haczedilecek bir şey yoktu" diye konuştu.

1200 kişiden 50 milyon lira toplanmış

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu konuyla ilgili açıklamasında "Firmanın mal varlığı yok, içi boşaltılmış. İcra yoluyla sonuç alabilmeleri mümkün değil. Bize başvuruda bulunan yüzlerce insan var, 1200 kişiden kapora alınmış. Rakam 50 milyon liranın üzerinde" diye konuştu. Firma sahibi Nazmi Kılıç ise sosyal medya hesabından açıklama yaparak "Karavanları teslim edeceğim. Para iadelerini de yapacağım çok az kaldı, bekleyin" şeklinde savunma yaptı.

A101'e karavan geliyor! 89 bin 999 TL... İşte 27 Ekim 2022 fiyat listesi...

Konaklama vergisi uygulamaya hazır

Karavanın yeni gözdesi ‘4×4 MAN TGE’