Turizm

Karavan kamplarına yaz tarifesi! 4 kişilik kampın geceliği ortalama 1000 TL’yi bulacak!

Bu sene tatile çıkmak isteyen ancak artan konut fiyatlarından dolayı konut alamayan ve otellere yüksek fiyat ödemek istemeyen yerli turistler karavana yöneldi.Sezon öncesi karavana talep iki katına çıktı

Bu sene tatile çıkmak isteyen ancak artan konut fiyatlarından dolayı konut alamayan ve otellere yüksek fiyat ödemek istemeyen yerli turistler karavana yöneldi. Sezon öncesi karavana talep iki katına çıktı. 2023 yılında standartlara uygun çekme karavanların fiyatı ortalama 300 bin lirayı bulurken, motokaravan sahibi olmak için 1 milyon lirayı gözden çıkarması gerekecek.

 

Karavan kamplarının yaz tarifesi ise 4 kişilik bir grup için gecelik 1000 liraya ulaşıyor. İşte detaylar...

Hürriyet'te yer alan habere göre, geçen sene standartlara uygun orta seviye bir çekme karavan 100-150 bin liraya satın alınabilirken 2023 yılında fiyatlar 300 bin liraya çıktı. Citroen Jumper, Fiat Ducato gibi Van tipi araçlardan dönüştürülen motokaravanlar için ise araç dahil en az 1 milyon lira ayırmak gerekiyor.

GECELİK ORTALAMA 300 TÜRK LİRASI

Yükselen sahip olma maliyetlerine rağmen karavan tatili, otel ya da tekne tatiline oranla fiyat avantajını ise koruyor. Konuya dair bilgiler veren Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Onursal Başkanı Sabahattin Ergin, bu sezon karavan kamp alanlarının geceliği kişi başı ortalama 300 lira seviyesinde olduğunu söyledi.

4 kişilik bir aile için gecelik ortalamanın ise 1000 lirayı bulduğunu belirten Ergin, "Türkiye’de standartlara uygun karavan kampı alanı sayısı ise çok az. 10 adet civarı gerçek anlamda kamp alanımız var. Karavan sahipleri de maalesef çoğu zaman kamp alanları yerine kamuya açık alanlara araçlarını çekiyorlar. Bu da çevre sakinleri ve yerel yönetimler açısından sıkıntılar yaratıyor" diye ifade etti.

 

‘100 BİN LİRATA ALMA’

Karavan üreticilerinden vatandaşlara dikkat çeken uyarılar geldi.  Konuya ilişkin bilgiler veren Akdeniz Karavan’ın sahibi Erkan Erol, “Şu anda 100-150 bin liraya da çekme karavan bulunabilir ama bunlar merpen altı diye tabir ettiğimiz standartlara uygun olmayan üreticilerin elinden çıkma karavanlardır" dedi ve şu ifadelerle devam etti:

"Vatandaşlara tavsiyemiz araştırma yapmadan karavan satın almamalarıdır. Standartlara uygun bir çekme karavan ihtiyaca göre 250 bin liradan başlıyor. Motokaravan için dönüştürme maliyetleri en az 300-500 bin lirayı buluyor. Boyuta, konfora ve malzeme kalitesine göre fiyatlar artıyor.

2023 GÜNLÜK KAMP TARİFESİ

BALIKESİR (Ada Camping)

Kişi başı: 400 lira

Park ücreti: 200 lira

ÇANAKKALE (Nil Camping)

1-4 Kişi park ücreti dahil 750 lira

DATÇA (Aktur Camping)

Kişi başı: 200 lira

Park ücreti: 200 lira

MUĞLA(Azmakbaşı)

4 Kişi: 1000 lira

2 Kişi: 800 lira

ANTALYA KAŞ(Olympos)

2 Kişi: 500 lira

4 Kişi: 800 lira

Park ücreti dahil

ANTALYA (Havasu)

Kişi başı: 300 lira

Park ücreti dahil

DENİZLİ (Ceylanpınarı)

Araç başı: 100 lira

NİKSAR (Çamiçi Yaylası)

Araç başı: 100 lira

Emtia piyasasında yoğun satış baskısı: Altın, gümüş, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç peş peşe değer kaybetti! 

Piyasalarda hareketlilik devam ediyor! Gram altın yeni bir rekora imza attı!