Ekonomi

Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur? Karavan yapmak için en uygun araç hangisi?

Karavan son dönemde birçok tatilcinin gözdesi konumunda. Gezerek seyahat etmeyi isteyen ve aynı zamanda kalacak yer sıkıntısı çekmek istemeyenler karavan tatillerine yöneliyorlar. Peki “Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur?” İşte detaylar!Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur sorusu ise kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebiliyor

KARAVAN YAPMAK MI YAPTIRMAK MI DAHA HESAPLI OLUR?

Kimileri için karavan yaptırmak, karavan satın almaya göre daha eğlenceli ve mantıklı geliyor. Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur sorusu ise kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebiliyor. Örnek verilirse, karavan yaptırmak isteyen bir vatandaş, klasik karavanlara göre çok daha farklı istekleri olduğu belirtebilir. Bu da maliyeti olduğundan biraz daha arttıracağından dolayı çok daha farklı bir maliyet tablosu ile kişiler karşı karşıya kalabilir. Ama karavan yaptırmak bazı hususlardan incelendiği zaman daha avantajlı gelebilir.

İşte karavanlara dair araştırılan soruların yanıtları...

Karavan yaptırmanın en önemli olumlu yanlarından biri de kişinin kendi istek ve arzularının yer aldığı bir karavana sahip olabileceğidir. Bundan dolayı da bakıldığı zaman ve özel zevk ve istekleri olan kişilerin karavan satın almak yerine sıfırdan bir karavan yaptırması bu noktada daha mantıklı olacaktır. Maliyetler açısından değerlendirildiği takdirde ise sıfırdan bir karavan yaptırmak bir miktar daha fazla maliyete neden olabilir. Nedeni ise ikinci el karavan satın alındığı takdirde, karavan yapım maliyetlerinin altında satışa sunulur. Bu da kullanıcı adına büyük avantaj sağlar.

KARAVAN YAPMAK İÇİN EN UYGUN ARAÇ HANGİSİDİR?

Karavan yapımı için en uygun araç öncelikle Citroen Jumper Van modelleridir. Eğer düşük bir bütçeniz varsa ya da çok fazla maddi harcama yapmak istemiyor iseniz, Citroen'in Jumper modellerine göz atmanız önerilmektedir. Unutmamanız gereken bir diğer önemli nokta ise dikkatli ve bakımlı kullanıldığı zaman her araç uzun ve problemsiz bir şekilde çalışmaktadır.

KARAVAN YAPTIMANIN MALİYETİ NEDİR?

Karavan yaptırmanın maliyeti değişiklik gösterir. Mesela 120 bin TL’ye de karavan yaptırılabilir, 1 milyon liraya da karavan yaptırılabilir. Bu değişiklik durumu tamamen kişinin isteğine, zevkine ve maddi durumuna göre değişmektedir.