Kent Haberleri

Karayolları Genel Müdürlüğü tam 3 bin işçi alacak! Hemen başvurun!

Ulaştırma Bakanlığı’na bünyesinde faaliyet gösteren Karayolları Genel Müdürlüğü İŞKUR üzerinden 3 bin işçi alımı gerçekleştireceğini paylaştı. İlan kapsamında, çeşitli mesleklerde işçi alımı yapılacak. Peki, kontenjan dağılımı nasıl, adaylarda aranan koşullar nelerdir? İşte detaylar... Başvuru yapacak adaylarda aranan genel ve özel koşullar belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, resmi internet sitesinde yayımlanan ilan çerçevesinde Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) bünyesinde istihdam edilmek üzere çeşitli mesleklerde 3 bin işçi alımı gerçekleştirecek. Başvuru yapacak adaylarda aranan genel ve özel koşullar belli oldu. Peki, başvurular nasıl yapılacak? Neren başvuru yapılır? İşte ilanının tüm ayrıntıları...

İŞÇİ ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) bünyesinde görevlendirilmek üzere işçi alımı yapılacak. Bu kapsamda, ontenjan dağılımı şu şekilde oluştu:

İşte başvuru şartları...

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Söz koşunu kadrolara başvuru yapacak adaylar için başvuru şartları şu şekilde:

Adayların Türk vatandaşı olmaları, kamu haklarından herhangi bir nedenle mahrum olmamaları, görevini icra etmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması, işe alım sürecinde yapılacak güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almaları, erkek adayların askerlik hizmetini yerine getirmiş olmaları ya da askerlik ile ilişiğinin bulunmaması, adayların herhangi bir suç hükümlülüğünün bulunmaması gerektiği paylaşıldı.

Bunun yanı sıra, adaylarda KPSS şartının da bulunduğu, yaş ve eğitim şartı da arandığı öğrenildi. Adayların en az ilköğretim mezunu olmaları, alım yapılacak alanlara göre özel koşullarında arandığı belirtildi. Son olarak, adayların 18 yaşını doldurmuş olmaları ve meslekleri kapsamınsa 35-40 yaşını doldurmamış olmaları gerektiği paylaşıldı.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Karayolları Genel Müdürlüğü işçi alımı başvuruları 2 Mayıs 2023-8 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacak. 

BAŞVURULAR İÇİN TIKLAYINIZ

O belediye 85 personel alacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli! Son gün 3 Mayıs!

İslam Memiş’ten ağızları açık bırakacak açıklama: ‘Öyle büyük vurgunlar yapacaklar ki...’

Sıfır araçlara sürpriz zam kararı! Yeni fiyatlar aklınızı başınızdan alacak!