İhale

Karayolları’ndan İstanbul Şişli’de satılık arsa. 82.5 milyon TL’ye!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Şişli’de yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 14 Ekim 2024 tarihinde yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Şişli’de yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

3 bin 9 metrekarelik arsanın Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olan 550,56 metrekarelik kısmı satışa çıkarılırken, satış ihalesinin 14 Ekim 2024 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirileceği belirtildi.

Satışa çıkarılan arsanın tahmini satış bedeli 82 milyon 584 bin TL olarak açıklanırken, geçici teminat bedeli ise 2 milyon 477 bin 520 TL olarak açıklandı. 

Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü İhale Salonunda ihale komisyonu tarafından yapılacak.

TAŞINMAZ SATILACAKTIR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğünden:

Aşağıda adı, tahmini keşif bedeli, geçici teminatı, ihale gün ve saati, yazılı taşınmazlar 2886 sayılı kanunun 35.a maddesi uyarınca kapalı teklif usulü artırma ile satışa çıkarılmıştır.
Artırma Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü İhale Salonunda ihale komisyonunca yapılacaktır. Bu taşınmaza ait ihale dokümanı aşağıda belirtilen adreste görülebilir. İhaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur.
İhale dokümanının görülebileceği ve satın alınabileceği yer: Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü (İhaleler Başmühendisliği) 2.Kat Hamidiye Mah. Kemerburgaz Cad. No:170 34408- Kağıthane/İSTANBUL
İhale dokümanı satış bedelleri (vergi dahil): 1.500,00 TRY (Binbeşyüz Türk Lirası) Bu taşınmazlara, teklif vermek isteyenlerin, Taşınmazlar Başmühendisliğinden;
taşınmazın hali hazır durumunu gördüklerine dair yer görme belgesi alması, “Alıcı taşınmaz malı mevcut durumu (elektrik, su, havagazı, doğalgaz ve lojman olarak tahsis, işgal, hasar, hisse, alan (m²) imar, iskan, sit, vefa hakkı, bilumum şerhler v.b. durumlarını) görmüş, beğenmiş ve kabul etmiş sayılır. Bu konuda Karayolları Genel Müdürlüğü aleyhine herhangi bir itiraz ve talep hakkı bulunmayacaktır.


1- Kapalı Teklif Usulü ile yapılacak ihaleye katılacak gerçek ve tüzel kişilerin;
A- Gerçek kişilerde aranacak şartlar:
a) Kanuni ikametgâh belgesi (Nüfus Müdürlüğü veya Muhtarlık)
b) Nüfus cüzdanı sureti (Nüfus Müdürlüğü veya Muhtarlık)
c) Noter tasdikli imza beyannamesi
d) Türkiye’de tebligat için adres beyanı (varsa telefon ve fax numarası, kayıtlı elektronik
posta adresi (KEP))
B- Tüzel kişilerde aranacak şartlar:
a) Türkiye’de tebligat için adres beyanı ( varsa telefon ve fax numarası, kayıtlı elektronik
posta adresi (KEP))
b) Tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi odasından veya benzeri bir makamlardan, ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge ile ticaret sicil gazetesi,
c) Noter tasdikli imza sirküleri.
C- Gerçek ve tüzel kişilerde aranacak ortak şartlar:
a) Geçici teminata ait alındı belgesi (Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü IBAN Numarası:TR 96 0001 0005 2955 9148 2850 03) veya banka teminat mektubu (Geçici teminat mektubunun şekli ve içeriğinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 27. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekir.) Geçici Teminat Mektubu Süresiz Olacaktır.
b) İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin
vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamesi,
c) Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi, (Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından imzalanmak zorundadır.)
d) İhale Dosyası alındı belgesi
e) Yer görme belgesi (idare ve iştirak eden tarafından imzalı)
D- Ortak girişim olması halinde aranacak şartlar:
a) İsteklilerin ortak girişim olması halinde; ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her biri (A) ve (B) bentlerinde istenilen belgeleri vereceklerdir.
b) Ayrıca, şartnameye uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklık sözleşmesini vermeleri gerekmektedir. (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.)
2- Kapalı teklif usulünde teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı veya ticaret unvanı, tebligata esas açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir. Bu zarf (İÇ ZARF) geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır (DIŞ ZARF) Dış zarfın üzerine isteklinin adı soyadı, ticaret unvanı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır ve mühürlenerek ihale tarih ve saatine
kadar, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Hamidiye Mah. Kemerburgaz Cad. No:170 34408- Kağıthane/İSTANBUL adresine İhale Komisyon Başkanlığına teslim edilir. Bu saatten sonra verilecek teklif zarfları veya herhangi bir nedenle oluşacak gecikmeler dikkate alınmaz.
3- Satış bedeli üzerinden ilgili mevzuatı gereğince ödenecek her türlü vergi, damga, resim, harç ile ulaşım giderleri alıcıya aittir.
4- İhale komisyonu, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
5- Uygun olarak düzenlenecek teklifler iadeli taahhütlü olarak posta ile gönderilebilir.
Postadaki gecikmeler kabul edilmez.
Adresi : Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü Hamidiye Mah. Kemerburgaz Cad. No:170 34408-Kağıthane/İSTANBUL
Telefon ve Faks Numarası : 0 212 312 50 00 - 0 212 312 50 70
Elektronik Posta Adresi : bol01@kgm.gov.tr
İlan olunur.

 

Memur ve emeklinin Ocak 2025 zammı için masadaki son rakamlar ortaya çıktı!

Yapı Kredi'den emeklilere Ekim müjdesi: Hesaplara en az 9.250, en çok 18 bin TL yatıyor! Yapı Kredi promosyon...

Tiny House ve imar sorunları: Küçük evler, büyük problemler mi getiriyor?