Genel

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu ve tapu devri konularında vatandaşlardan pek çok soru gelmektedir. Hisseli tapu sahipleri bu tapularla nasıl işlemlerin yapıldığını merakla soruyor. İşte araştırılan detaylar!Miras kalan gayrimenkul ne ise onun satışı için varislerin her birinin nüfus cüzdanı fotokopisi ve veraset belgesinin ibraz edilmesi gerekiyor

BABADAN MİRAS KALAN HİSSEMİ NASIL SATARIM?

Mirasın intikali yani devri için gerçekleştikten hemen sonra varisler arasında görüş birliği bulunuyorsa, satış işlemi gerçekleştirilebilir. Miras kalan gayrimenkul ne ise onun satışı için varislerin her birinin nüfus cüzdanı fotokopisi ve veraset belgesinin ibraz edilmesi gerekiyor.

 

İşte hisseli tapu konusunda ve tapu devir işlemlerine dair merak edilen diğer detaylar…

KARDEŞLER ARASINDA HİSSE DEVRİ NASIL YAPILIR?

Mirasın payının kardeşe devri hakkında noter onaylı bir sözleşmeye gerek yoktur. Miras payının kardeşe devredilmesi işlemi, her iki taraf arasında yazılı bir sözleşme yapılarak ve bu sözleşmenin her iki tarafın imzalanmasıyla mümkün olmaktadır.

MİRASÇILARDAN BİRİ İMZA VERMEZSE SATIŞ YAPILIR MI?

Mirasçılardan bir tanesi bile imza vermezse satış olur mu? sorusunun yanıtı şu şekildedir; Mirasın mirasçılara intikalinden sonra mirasçıların tamamı imza atarak miras kalan mallar satılabilir. Ancak mirasçılardan intikal olan miras malı üzerinde imza vermezse satış gerçekleşmez.

ORTAK TAPU SATIŞI NASIL YAPILIR?

Hisseli taşınmazın tüm hisselerinin birlikte satılabilme imkanı bulunmaktadır. Hisse sahiplerinin, gayrimenkulün satışına dair ortak karar vermeleri ve satış için tapuda hazır bulunmaları istenir. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek, onları yansıtacak bir avukata vekalet verilerek de tapu devri gerçekleştirilebilir.

MASRAFSIZ TAPU DEVRİ NASIL OLUR?

Masrafsız tapu devri işlemleri en merak edilen konular arasında yer alıyor. Masrafsız tapu devri yapmak için öncelikle tapu dairesine başvuruda bulunulması gerekiyor. Tapu dairesi tarafından yapılan devir işlemleriyle iki taraf arasındaki satışların dışında gerçekleştirilmektedir. Satış olmadan tamamlanan tapu devrine “Tabu Hibesi” adı verilir.

HİSSELİ TAPUDAN NASIL KURTULURUM?

Hisseli tapu ayırma işlemli için ilk önce serbest çalışan bir harita ve kadastro mühendisi bulunur ve mühendise detaylı olarak arsa ayırma planını hazırlatılır. Harita mühendisi arsaya dair çap ve kroki ölçümlerini yapar ve daha sonrasında ise bu planı Tapu ve Kadastro Müdürlüğü onayına sunulur.

Yılbaşında İstanbul’da hangi yollar trafiğe kapalı olacak? İşte İstanbul'da bugün trafiğe kapalı yollar!

EYT ilk maaş ne zaman yatar? EYT düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Fındık fiyatları 31 Aralık 2022 ne kadar oldu? Bugün fındık fiyatları kaç TL?