Genel

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl olur?

Miras paylaşımı konusunda bazı yapılması gereken işlemler vardır. Kardeşler arasında yapılan miras paylaşımında da belli başlı hususların yerine getirilmesi gerekir. Peki nedir onlar? İşte Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl olur? sorusunun yanıtı!Hisseli tapu senetleri yalnızca gayrimenkul ortaklarının isimlerinin belirtildiği bir belge olarak biliniyor

HİSSELİ TAPULU EV ALINIR MI?

Hisseli tapu belgesinde ev, arsa ya da başka bir mülkün hangi bölgesinin kime ait olduğuna dair bilgi yer almaz. Hisseli tapu senetleri yalnızca gayrimenkul ortaklarının isimlerinin belirtildiği bir belge olarak biliniyor. Ancak alıcının bu hususlara dikkat etmesi halinde bir sorun yaşanmıyor ve hisse tapulu ev alınabiliyor.

İşte diğer detaylar…

KARDEŞLER ARASINDA MİRAS PAYLAŞIMI NASIL OLUR?

Kardeşler arasında miras paylaşımı eşit şekilde yapılır. Eğer kardeşlere miras bırakan anne veya baba vefat ettiyse, tüm mal varlıkları kardeşler arasında eşit bir şekilde, kardeşlerden biri hayatta değilse sağ kalan kardeşler ve hayatını kaybeden kardeşin altsoyu içinde eşit olarak paylaştırılır.

TAPUSU OLMAYAN EV SATILIR MI?

Tapu, bir mülkün kime veya kimlere ait olduğunu gösteren resmi bir belgedir. Bir gayrimenkul satışının hukuki bir dayanağa sahip olması ve aynı zamanda da resmi bir nitelik kazanması gerekir. Yani ortada bir tapunun olması şart koşulur. Tapusuz gerçekleştirilen alım ve satışların ise herhangi hukuki bir dayanağı olmadığı gibi resmi bir geçerliliği bulunmaz.

EV TAPUSU BAŞKASINA NASIL DEVREDİLİR?

Tapu devir işlemi için ilk önce gerekli evraklar hazırlanarak, tapu harcı yatırılır. Sonrasında ALO 181 aranarak ya da tapu müdürlüklerinin e-randevu sistemlerine web üzerinden girilerek, tapu randevusu alınır. Randevu gününde alıcı, satıcı taşınmazın bağlı bulunduğu tapu müdürlüğüne giderek tapu devrini yapar.

TAPUYA RANDEVU ALMADAN GİDİLİR Mİ?

Ev veya arsa alım ve satım işlemleri için tapu müdürlüklerine gidilmelidir. Bu tür işlemlerde tarafların yani alıcı ve satıcıların ya da onların vekillerinin, Tapu Müdürlüklerine başvuruda bulunmalılar. Tapu dairesinde gerçekleşecek işlemler için ilk önce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinden randevu almak gerekiyor. Buna ek olarak da randevusuz işlemler gerçekleşmemektedir. Satış işleminde satıcıyı vekil, vasi, kayyım vb. kanuni temsilci temsil edilecek vekalet belgesi alınmalıdır.

İstanbul'da yeni TOKİ projesi var mı 2022?

Doğalgaz yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?