Kent Haberleri

Karnesi iyi gelen öğrencilere Aile Bakanlığı'ndan afili müjde! 5.104 TL para tak diye yatacak! Anne babalar şimdi baksın

Öğrencilere karne başarısı için para veren Başarı Teşvik Programı, ikinci dönem sonunda ödeme yapacak. Başvuru şartları ve ödeme detayları için bilgi alınız. Bu program kapsamında başarılı olan öğrencilere para yardımı yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Başarı Teşvik Programı ile öğrencilere maddi destek sağlanacak. Bu program kapsamında başarılı olan öğrencilere para yardımı yapılacak. Programın amacı, öğrencileri teşvik etmek ve başarılarını ödüllendirmektir. İlk dönemde başvurusu yapılan ve başarılı olan öğrencilere ödemeler yapıldı ve şimdi gözler ikinci dönem sonuçlarına çevrildi.

Başarı Teşvik Programı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda ve Yükseköğretim Kurumu'na bağlı üniversitelerde eğitim gören tüm öğrencileri kapsayacak şekilde uygulanacak. Bu sayede ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrenciler desteklenmiş olacak.

Program kapsamında öğrencilere yapılacak ödemeler, asgari ücretin yüzde 60'ı kadar olacak. Şu anki asgari ücret üzerinden hesaplandığında bu miktar 5.104 TL'ye denk geliyor. Öğrencilere bu miktar ödeme dönem arasında yapılacak şekilde verilecek.

Karar'da yer alan habere göre; ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan öğrencilere de aylık 100 TL destek ödemesi yapılacak. Yükseköğretimde dünyadaki ilk 500 üniversiteye kabul edilen öğrenciler de bu destekten faydalanacak. Bu şekilde, öğrencilere devletin yanlarında olduğu hissi verilecek ve başarıları teşvik edilecek.

Programa başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen şartlara göre gerçekleştirilecek. Başvuru şartları ve süreci detaylarıyla açıklanacak ve öğrenciler başvurularını belirli bir tarih aralığında yapabilecekler. Başvuru sonuçları değerlendirildikten sonra başarılı olan öğrencilere ödemeler yapılacak.

Başarı Teşvik Programı için ayrılan bütçe 1,5 milyar TL olarak belirlendi. Program kapsamında sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına, devlet okullarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine, yükseköğretim öğrencilerine, meslek lisesi mezunu olanlara, meslek edindirme kurslarına katılanlara ve merkezi sınavlara katılan bilim, spor ve sanat yarışmalarında başarılı olan öğrencilere destek ödemeleri yapılacak.

Başarı Teşvik Programı, öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlamak ve onları teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen bir sosyal yardım faaliyetidir. Programın detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanacak ve başvuru süreci başlayacak. Bu programla birlikte başarılı öğrenciler maddi destek alarak daha da teşvik edilecek.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI MÜJDESİ

Sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında okuyan çocuklarına yönelik hazırlanan 'Başarı Teşvik Programı' hakkında bilgi veren Erdoğan, şunları söyledi:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz.

Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız. Öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız. YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız.

Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencilerimiz ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlerimize de net asgari ücrete orantılı desteğimiz olacak. Yine aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız."