Emlak Terimleri

Karotçu kime denir?

Karotçu kime denir? Karotçu ne iş yapar? Karotçuların çalışma alanları nelerdir? Karot çalışmalarını ilk kimler başlatmıştır? gibi karot hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Karotçu kime denir?


Karot kelimesi İngilizce de havuç kelimesine karşılık geliyor. Karot ile ilgili ilk çalışmalar Almanlar tarafından gerçekleştiriliyor. Almanlar betondan numune almak için araştırmalar sonucunda şimdilerde karot makinaları olarak adlandırdığımız makinayı icat ediyorlar. Bu makina ile betonu silindir şeklinde delerek, silindir içerisinde kalan ve havuca benzetilen betonu çıkartmayı başarıyorlar. Havuca benzemiş olmasından dolayı havuç anlamına gelen Karot kelimesi ile adlandırılıyor. Böylece betonu silindir şeklinde delme işlemine Karot, bu işi karot makinaları ile yapanlara da KAROTÇU, ismi veriliyor..


Silindir şeklinde betonun delinmesi, beraberinde beton binalarda ihtiyaç duyulan beton delme ve beton kesme gibi işlerinde yapılabilmesine olanak sağlamıştır. Karot makinaları günümüz teknolojisinde daha çok amaçlı kullanılır hale geliyor.


Karotçuların çalışma alanları, karot testi alma, karot ile beton delme, karot ile beton kesme (çürütme) olarak sıralayabiliriz. Eğer binanızla ilgili dayanıklılık testi taptırmak isterseniz binanızın bir sütunundan karotçular vasıtasıyla, karot makinaları ile numune aldırtarak test edebiliyorsunuz.



Karot ile beton kesme işlemi!

Karot ile beton delme işlemi!

Karot alma işlemi!



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com