29 / 04 / 2024

Kars Sultan Alpaslan Külliyesinin inşaatı tam gaz devam ediyor!

Kars Sultan Alpaslan Külliyesinin inşaatı tam gaz devam ediyor!

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan Kars Sultan Alpaslan Külliyesinin inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 



Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın bakanlığı döneminde İstanbul yeni havalimanı projesine ilave olarak yaptırttığı Kars Sultan Alpaslan Külliyesinin inşası hız kesmeden devam ediyor. Proje yaklaşık 50 milyon TL’ye mal oldu. Külliyenin önümüzdeki yılsonuna doğru açılması planlanıyor. 

Gazete Kars'ın haberine göre;AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Sultan Alpaslan Külliyesi inşaatında incelemelerde bulundu. Toplam 18 bin metrekare alan üzerine inşa edilmeye başlanan Kars Sultan Alpaslan Külliyesi inşaatında 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ve İl Başkanı Adem Çalkın incelemede bulundu. 

Kars Sultan Alpaslan Külliyesinin inşaatı tam gaz devam ediyor!

Kars Sultan Alpaslan Külliyesi Proje Müdürü Atıf Baştuğ tarafından karşılanan Arslan, Kılıç ve Çalkın çalışmalar hakkında bilgi aldı. Baştuğ projenin kaba inşaatının yüzde 90’ını bu yıl sonunda tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Tamamlandığında Karslılara çok amaçlı olarak hizmet verecek olan Sultan Alparslan Külliyesi’nin altında yaklaşık 500 araçlık kapalı otopark, Cami ve sosyal donatıların da bulunacak. Ayrıca Baştuğ bölgede bulunan trafoların kaldırılması için talepte bulundu. Arslan talebi karşılamak için Kılıç ve Çalkın’la gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi. İşçilerle de sohbet eden Arslan, Kılıç ve Çalkın hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra bölgeden ayrıldı.

 


Geri Dön