Otomobil

Karsan BMW bataryasına sahip Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunu teslim etti

Karsan, yüksek teknolojili mobilite çözümlerini ihracat pazarlarına sunmaya devam ediyor. Yurt dışı atağını 2022’de de sürdüren elektrikli mobilitenin öncüsü Karsan, e-ATAK modeli ile Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunun satışına imzasını attı.Gücünü kendini kanıtlamış 220 kWh kapasiteli BMW bataryalarından alan Karsan e-ATAK’ın 300 km’lik menzili sınıfının lideri

Karsan e-ATAK, pazara özel geliştirilen emniyet kemerli konforlu yeni yolcu koltukları ile şehir içi ulaşımın yanı sıra, Lüksemburg’da şehirler arası toplu taşıma hatlarında da hizmet verecek.

Gücünü kendini kanıtlamış 220 kWh kapasiteli BMW bataryalarından alan Karsan e-ATAK’ın 300 km’lik menzili sınıfının lideri. 8,3 metrelik boyu, 230 kW güce sahip elektrikli motoru ile e-ATAK alternatif akımlı şarj üniteleriyle 5 saatte, hızlı şarj üniteleriyle de 3 saatte şarj olabiliyor.

6 FARKLI OPERATÖRE 89 ADET E-ATAK VERİLDİ

Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, gelecek dönemde de Lüksemburg’daki otobüslerin elektriklenme sürecini hızlandırmaya devam edeceklerini belirterek, "Bu sene bizim için, elektrikli modellerimizle yeni ihracat pazarlarına gireceğimiz ve 2021’e kıyasla elektrikli araçlarda üç katı büyüme yakalayacağımız bir yıl olacak." dedi.

Bu yıla vites yükselterek ihracatta bir önceki yıla göre üç kat büyüme planı ile giriş yapan Karsan, proje kapsamında, Lüksemburg’un şehir içi ve şehirler arası hatlarında çalışmak üzere, 6 farklı operatöre toplam 89 adet e-ATAK satışı gerçekleştirdi.

Karsan’ın, yüzde 50 ortağı olduğu ve Fransa, Lüksemburg, Belçika ve İsviçre’de Karsan markasının satış ve servis networkünü yöneten HCI aracılığı ile hayata geçirilen proje kapsamında e-ATAK’lar düzenlenen bir etkinlikle teslim edildi. Karsan, 76 adet aracın teslimatını tamamlarken, kalan araçları da temmuz sonuna kadar teslim etmeyi planlıyor.

Satışların büyük bir kısmı şehrin elektrikli dönüşümüne öncülük eden operatörlerden Sales Lentz ve Emile Weber’e gerçekleştirildi.

Karsan’ın Lüksemburg şehrine bu proje ile birlikte girişi, aynı zamanda Türkiye’nin ve Karsan’ın tek seferde yaptığı en büyük adetli elektrikli otobüs ihracatı ve teslim ettiği en büyük elektrikli otobüs filosu oldu.

Karbon salımını sıfırlamak üzere çevreci adımlara hız veren Lüksemburg’da otobüs filosunun da elektrikliye dönüşümünde en büyük pay sahiplerinden biri de bu sayede Karsan oluyor.

 

e-ATAK, AVRUPA'NIN EN BÜYÜK FİLOSU OLDU

Okan Baş, pazar verilerine ilişkin de bilgi verdi. Pazar verilerine göre (Chatrou, 2021), 2021 yılında 8-15 ton arası elektrikli midibüs sınıfında yüzde 30’luk payla Avrupa segment lideri olan Karsan e-Atak'ın, şimdi de Lüksemburg'u fethettiğini söyledi.

Lüksemburg’da 2012-2021 arasında 8 ton üstü toplam 161 adet elektrikli otobüsün tescil edildiğini aktaran Baş, ülkede hizmet verecek 89 adetlik Karsan e-ATAK filosunun da sadece Lüksemburg’un değil, Avrupa’nın da en büyük elektrikli midibüs filosu olduğunu vurguladı.

Baş, 89 adetlik Karsan e-ATAK satışı ile birlikte Lüksemburg pazarının toplu ulaşımda genişlerken, Karsan'ın da bu pazardan ciddi bir pay sahibi olacağını dile getirdi.

Karsan'ın gelecek dönemde de Lüksemburg’daki otobüslerin elektriklenme sürecini hızlandırmaya devam edeceğini ifade eden Baş, teknolojiyi müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda en iyi şekilde entegre ettiklerini söyledi.

Altın fiyatları çeyrek, yarım altın, gram ve Cumhuriyet altını kaç liradan satılıyor? 17 Temmuz güncel altın fiyatı

Buğday fiyatlarında son dakika gelişmesi! 17 Temmuz'da fiyatlar kaç lira oldu?

Dolar bugün kaç lira oldu 17 Temmuz güncel dolar fiyatları! Dolar alacaklar hemen buna baksın

Ünlü gazeteci Hıncal Uluç hayatını kaybetti iddiası! Hıncal Uluç kimdir neden öldü kaç yaşındaydı?

Gündeme bomba gibi düşen iddia: Erdoğan sinyali verdi kesin artıracak

TMO'dan buğday ve arpada zamlı fiyat açıklaması! Çiftçiye yeni fiyatları duyurmuşlardı

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan merak edilen soruya şoke eden cevap: Kefil olamam

İş arayanlara devlette memur olmak için fırsat doğdu: 20 bin 649 personel alınacak işte başvuru şartları

Benzin ve mazot fiyatlarını düşürecek son dakika gelişmesi az önce açıklandı

Selçuk Geçer 'Dolar 30 lirayı geçer' diyerek tarih verdi içler acısı durumu ifşa etti

Aylık 8 bin 850 lira maaşla sınavsız iş ilanları duyuruldu! İŞKUR'a başvuranlara hemen iş başı yaptırılıyor

Ayçiçek yağı fiyatlarını tavan yaptıracak korkunç tehlike ortaya çıktı! Bakanlıktan düğmeye basıldı