29 / 04 / 2024

Karşıyaka İşçimenler Parkı törenle açıldı!

Karşıyaka İşçimenler Parkı törenle açıldı!

Karşıyaka Belediyesi tarafından, ilçenin en köklülerinden olan İşçimenler Ailesi adına Tersane Mahallesi'nde yaptırılan Sadrettin İşçimenler Parkı, düzenlenen törenle açıldı. Törene iş, spor ve siyaset camiasının önemli temsilcileri katıldı.




Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İşçimenler Ailesi'nin, Karşıyaka'nın 100 yılında katkısı olduğunu ve bu parkla ailenin ismini ölümsüzleştirmek istediklerini söyledi. 

Karşıyaka Belediyesi tarafından, ilçenin en eski ve en köklülerinden olan İşçimenler ailesi adına Tersane Mahallesinde yaptırılan Sadrettin İşçimenler Parkı, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, o bölgede yapılacak kentsel dönüşüm projesi ile daha geniş yeşil alanlar yaratacaklarını söyledi. 

Akpınar, Karşıyaka Spor Kulübü'ne de her zaman destek olacaklarını dile getirdi. 

Tersane Kafe'nin tam karşısında yer alan parkın açılışına Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yanı sıra, İşçimenler aile bireyleri, CHP İlçe Başkanı Ali Karaege, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, KARSAD Başkanı Bülent Zeren, Karşıyaka'nın önde gelen isimlerinden Tahir Türetken ile iş, spor ve siyaset camiasının önemli temsilcileri katıldı. 

Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İşçimenler Ailesi'nin, Karşıyaka'nın 100 yılında katkısı olduğunu ve bu parkla ailenin ismini ölümsüzleştirmek istediklerini söyledi. Akpınar "İşçimenler Ailesi'nin ismini bu şekilde sonsuza kadar yaşatmak istedik. 

Parklar yapılsın ki insanlar yaşasın. Bu bölgede yapmayı planladığımız kentsel dönüşüm ile daha fazla yeşil alan ve daha çok park yapmayı hedefliyoruz. 5 yıl boyunca halkın faydasına olan işlere imza atacağım ve Karşıyaka'nın marka değerini hep birlikte yükselteceğiz" dedi. Başkan Akpınar, Karşıyaka Spor Kulübü'nü de her zaman destekleyeceklerini söyledi. 

Parka ismini veren, ailenin en yaşlı bireyi Sadrettin İşçimenler ise "İşçimenler Ailesi, Karşıyaka ve Karşıyaka Spor Kulübü tarihinde önemli bir yere sahip. Ailemizin bütün fertleri, kulüpte sporcu, yönetici ve hatta başkan oldu. 

İlçeyle ve sporla bağımız hiç kopmadı, kopmayacak da. İşçimenler adının yaşamasını sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi. 


Hürses


Geri Dön