28 / 04 / 2024

Karşıyaka tramvay projesi inşaatında iş güvenliği yok mu?

Karşıyaka tramvay projesi inşaatında iş güvenliği yok mu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinden biri olan Karşıyaka Tramvay projesinin inşaatında, işçi güvenliğini ve İzmirlilerin can ve mal güvenliğini sağlayacak yeterli önlemlerin alınmadığı iddia edildi. Karşıyakalı vatandaşlar iddialarını fotoğrafladıktan sonra şikayette bulundu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiği rahatlatmak için geçen yıl Konak ve Karşıyaka Tramvay Projesi'ne başladı ancak inşaat alanında, iş ve işçi güvenliğinin yanı sıra hattın çevresinden geçen İzmirlilerin can ve mal güvenliğini sağlayacak yeterli önlemlerin alınmadığı iddia edildi. İnşaatta kullanılan malzemelerin rastgele ve mevcut yeşil alanı tahrip edecek şekilde ortalığa bırakıldığını, inşaat alanının ise göstermelik bariyerlerle kapatılmaya çalışıldığını belirten Karşıyakalı Ali Rıza Avcan, iddialarını fotoğrafladıktan sonra  İzmir  Valiliği ve Büyükşehir'e şikayet dilekçesi verdi.


Uyarı levhaları yetersiz 


Yaz mevsiminde göle dönen tramvay hattında sinek üremesine uygun yosunlaşmış küçük su birikintileri oluştuğunu ifade eden Avcan, inşaat alanındaki uyarı levhalarının ve gece aydınlatmasının yeterli olmadığını, bunun da trafik kazalarına davetiye çıkardığını vurguladı. İnşaat alanını tek tek fotoğraflayarak yetkililere çağrıda bulunan Avcan, vatandaşların bu alanı kullanarak karşıya geçişini sağlayacak uygun düzenlemelerin yapılmadığını, engelli, yaşlı ve çocuklu annelerin dezavantajlı durumlarının dikkate alınmadığını belirtti.


Metin BURMALI/Yeni Asır



Geri Dön