01 / 05 / 2024

Karşıyaka'da icradan 1 milyon 234 bin TL'ye satılık ev ve arsa!

Karşıyaka'da icradan 1 milyon 234 bin TL'ye satılık ev ve arsa!

Karşıyaka 4. İcra Müdürlüğü, İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, İmbatlı Mahallesi, 3504 ada, 11 parselde yer alan ev ve arsasını satışa sunuyor. Taşınmazların toplam değeri 1 milyon 234 bin TL



Karşıyaka 4. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA SURETİYLE SATIŞ İLANI
KARŞIYAKA 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

Dosya No: 2011/311 Tal.

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, evsafı ve önemli özellikleri

İzmir ili, Karşıyaka ilçesi imbatlı Mah. Cilt/Sayfa: 14/1339 - Ada/Parsel : 35041/11 780,31 M2 yüzölçümlü 2 katlı 2 evaltı ticaret 3 katlı ev ve arsası. Borçlunun hissesi 3/48 olup hissesi satılacaktır.

Satış ilanı ilgililerin adreslere tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler için iş bu satış ilanının tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.

TAŞINMAZIN İMAR DURUMU : İzmir/Karşıyaka belediyesi imar ve şehircilik müdürlüğü kayıtlarından imbatlı mahallesinde bulunan 25LIIB pafta, 35041 ada, 1 parselinde kayıtlı taşınmaz imar hattı tahakkukundan, tamamına inşaat uygun, bitişik nizam, 5 katlı, H: 15.80 m gabarili konut adasına isabet etmektedir.

ADRESİ: imbatlı Mah. Anadolu Cad. (No: 374-374/A-374/B-374/C) (No:372) (No: 11-11/A) Karşıyaka/İZMİR

TAŞINMAZIN GENEL EVSAFI: (1 Nolu Taşınmaz) 374 nolu bina 2 katlıdır. Üst katta 2 daire, alt katlarında 374/A nolu çelik kapı satış mağazası, 374/B nolu dükkan büfe, 374/G Nolu dükkan şehirler arası otobüs yazıhanesi olarak hizmet vermektedir.
Dükkanların önünde sundurmalar bulunmaktadır. Meskenler ve dükkanlar Anadolu Caddesine cephelidir. 374, 374/A, 374/B, 374/C nolu taşınmazların toplam alanı 203.54 m2 dir. Bina teras çatılıdır. Parsel üzerindeki binanın 1. katında bulunan meskenler 2 oda 1 salon, wc, banyo, mutfak ve balkondan ibarettir. Banyo, mutfak, wc ve balkonların yer döşemesi seramik, ıslak hacimlerde fayans, mutfak alt ve üst dolaplı mermer bankolu basit tarzda ahşap mutfak, banyoda duş teknesi, duşa kabin, konsol lavabo, tavanlar ve duvarlar plastik badanalı, pencere doğramaları kısmen ahşap kısmen PVC, daire iç kapıları ve dış kapıları ahşaptır. Meskenlerin altındaki dükkanların yer döşemeleri seramik, tavan ve duvarlar plastik badanalı, cephe doğramaları alüminyum doğrama ve file kepenklidir. Tüm mahallerin yer döşemesi karo plakadır. (2 Nolu Taşınmaz) Taşınmaz 2 katlıdır. Her katta 1 daire bulunmaktadır. Daireler mesken olarak kullanılmaktadır. 2 katlı binanın taban alanı 115,58 m2 dir. Binanın çatısı kiremit örtülü ahşap çatıdır. Kısmen Anadolu Caddesi cephelidir. Parsel üzerindeki binanın zemin katı ve 1. katında bulunan meskenler 2 oda 1 salon, wc, banyo, mutfak ve balkondan ibarettir. Banyo, mutfak, wc ve balkonların yer döşemesi seramik, ıslak hacimlerde fayans, mutfak alt ve üst dolaplı mermer bankolu basit tarzda ahşap mutfak, banyoda duş teknesi, duşa kabin, konsol lavabo, tavanlar ve duvarlar plastik badanalı, pencere doğramaları kısmen ahşap kısmen PVC, daire iç kapıları ve dış kapıları ahşaptır. Tüm mahallerin yer döşemeleri karo plakadır. (3 Nolu Taşınmaz) Parsel üzerindeki taşınmaz 374, 372 nolu binaların arka cephesinde yer almaktadır. Taşınmaz 2 Katlıdır. Her katta 2 daire bulunmaktadır. Daireler mesken olarak kullanılmaktadır. 2 katlı binanın taban alanı 153,64 m2'dir. Binanın çatısı kiremit örtülü ahşap çatıdır. Parsel üzerindeki binanın zemin katı ve 1. katında bulunan meskenler: 3 oda 1 salon, wc, banyo, mutfak ve balkondan ibarettir. 2 oda ve 1 salon yer döşemesi karo, 1 odanın yer döşemesi rabıta, banyo, mutfak, wc ve balkonların yer döşemesi seramik, ıslak hacimlerde fayans, mutfak alt ve üst dolaplı mermer bankolu basit tarzda ahşap mutfak, banyoda duş teknesi, duşa kabin, konsol lavabo, tavanlar ve duvarlar plastik badanalı, pencere doğramaları kısmen ahşap kısmen PVC, daire iç kapıları ve .dış kapıları ahşaptır. Parsel üzerindeki taşınmazların imar aflı olduğu Karşıyaka Belediyesi imar Arşivindeki dosyasından bilirkişi tarafından yapılan incelemede anlaşılmıştır. Binaların 15/04/1982 yılında yapıldığı belirlenmiştir.

Binalar 28 yıllıktır. Yıpranma payı betonarme yapılar için %30 dur. Meskenlerin alanları 80 m2 ile 110 m2 arasında değişmektedir. Parsel üzerindeki taşınmazlar Karşıyaka Devlet Hastanesine, okullara ticaret merkezlerine yakındır. Ulaşım kolaydır. Belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır.

Takdir olunan kıymet :
1 nolu taşınmazın bina değeri: 94.931,00 TL.
2 nolu taşınmazın bina değeri: 53.917,00 TL.
3 nolu taşınmazın bina değeri: 71.671,00 TL.
Arsa Değeri: 1.014.403,00 TL.
Arsa + Binaların değeri: 1.234.922,00 TL.

Borçlu adına kayıtlı olan 3/48 payı değeri serbest piyasada oluşan alım satım rayiçlerine göre 77.183,00 TL. dir. Hisse bu rakam (77.183,00 TL.) üzerinden satılacaktır.

10- Artırmaya iştirak için alınan teminatın Nev'i ve miktarı: 15.436,60.-TL nakit veya bir milli bankanın kesin ve süresiz teminat mektubu vermeleri gerekmektedir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Satış 18/11/2011 gün saat 10.10 -10.20 saatleri arasında Karşıyaka 4. icra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu.artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 28/11/2011 günü aynı yer ve aynı saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki,artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %.40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedele alıcı çıkmazsa satış düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubu vermesi lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale damga vergisi K.D.V. tapu alım harcı ve masrafları, gayrimenkul teslim masrafları alıcıya aittir. Tapu satım harcı, taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ile tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masraflara dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirilmesi lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- ihale katılıp daha sonra ihale bedeli yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/311 TAL. sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurması rica olunur.
(i.i. K.:126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik örnek No: 27

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön