Genel

Kars'ta 43 eserin açılışı yapıldı!

Erdoğan yaptığı konuşmada ''Buyursun alsın. Onlar daha uygun, müsait bir yer bulabilirler oraya yerleştirsinler, oraya inşa etsinler.  Biz neyi nerede inşa edeceğimizi, kılı kırk yararak dikkatle yapıyoruz'' dedi  

Başbakan Erdoğan: Kars'ta 43 eserin açılışını yaptık. Onların içinde 8 kilise bulunuyor. Bunları zeginliğimiz olarak görüyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 28 kavşak ve yol, 3 spor salonu, 2 metro istasyonu ve 3 adet stadın bağlantı tünelinin toplu açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan yaptığı konuşmada muhalefete yüklenip hangi heykeli yıktıklarını sordu. Erdoğan, İzmir'in Karşıyaka ilçe Belediyesinin, Kars'taki heykele talip olduğunu belirterek, ''Buyursun alsın. Onlar daha uygun, müsait bir yer bulabilirler oraya yerleştirsinler, oraya inşa etsinler. Biz neyi nerede inşa edeceğimizi, kılı kırk yararak dikkatle yapıyoruz'' dedi.

RESTORE EDİYORUZ

Başbakan Erdoğan Kars'taki heykelle ilgili olarak, 'Kars'ta o heykelle ilgili sözleri bir toplu açılış töreninde ifade ettim. Kars'ta 43 eserin açılışını yaptık. O eserlerin içinde, Tigran Honest Ermeni Kilisesi vardı ve yine aynı yerde 8 cami, 8 kilise bulunuyor. Bizim hükümetimiz onların tamamını restore ediyoruz. Bunları biz zenginliğimiz olarak görüyoruz. Bize bu eleştirileri gönderenler, hatta daha ileri gidip hakaret edenler, bir kere gidip bu Kars'taki ucube diye nitelendirdiğim o eseri görmüş değiller ve görmeden konuşuyorlar' dedi. Erdoğan, ''4,5 yıl İstanbul'a belediye başkanlığı yaptım. Sizler o dönemin şahitlerisiniz. Soruyorum, kimin yaşam tarzına karıştık Kimin giyimine, kuşamına, yemesine, içmesine karıştık 4,5 yılda biz bu şehirde hangi heykeli yıktık, hangi sanat eserinin üzerini örttük Yoksa tam tersine, bizim dönemimizde İstanbul, sanatın da, sanat eserinin de, sanatçının da yüceltildiği, itibar kazandığı bir şehir haline mi dönüştü' diye konuştu.

HAYIR DUASIYLA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin desteğiyle, tercihiyle, hayır duasıyla gelenin, bedelini millete ödeyeceğini, ama komployla, üfürmeyle, medyanın şişirdiği yelkenle gelenin de bedeli gidip, oralara ödeyeceğini belirterek, ''Aramızdaki fark bu. şžimdi, ufaktan ufaktan o bedel ödeniyor'' dedi.
LAF ÜRETİYORLAR
''Biz bütün bunları yaparken anamuhalefet partisi ve muhalefet ne yapıyor, onlar da bol bol laf üretiyor. Onlar laf, biz eser üretiyoruz. Farkımız bu'' diyen Erdoğan,''şžunu çok açık daha önce söyledim, 'Manşetle gelen, manşetle gider' demiştim. Yine aynı şeyi söylüyorum. Bizi manşetler getirmedi, 'Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz' dedik. Milletin desteğiyle, milletin tercihiyle, milletin hayır duasıyla gelen, bedelini millete öder. Biz buyuz. Ama komployla gelen, üfürmeyle gelen, medyanın şişirdiği yelkenle gelen de, bedeli gider, oralara öder. Aramızdaki fark bu. şžimdi, ufaktan ufaktan o bedel ödeniyor'' diye konuştu .
Güneş