Kira

Kars'ta ev kiraları 500 TL'den başlıyor!

Kars'ta ev kiraları 500 TL'den başlıyor. Kars'ta kent dışından gelen gerek memur ve gerekse öğrenciler ev kiralarından yakınarak Türkiye'de en pahalı yakıt ve ev kirasının Kars'ta olduğunu belirttiler.


kiralan aldı başını gitti Kars'ta astronik rakamlarda seyreden ev kiraları vatandaşları kara kara düşündürüyor. 

Kars'ta kent dışından gelen gerek memur ve gerekse öğrenciler ev kiralarından yakınarak Türkiye'de en pahalı yakıt ve ev kirasının Kars'ta olduğunu belirttiler. 


Mahalleleri sokak sokak gezen vatandaşlar Kars'ta, makul fiyatlara kiralık ev bulmanın giderek zorlaştığı dile getirerek, sobalı evlerin dahi aylık kirasının 550 TL olduğunu kaydettiler. 


Kars merkezde ev kiralamanın neredeyse mümkün olmadığını ifade eden vatandaşlar, "Kent merkezinde ev tutmanın bedelinin yıllık 8-9 bin TL. olduğunu, buna yakıt parasının eklenmesiyle birlikte bir kişinin yıllık 10 bin TL.'yi gözden çıkarması gerektiğine dikkat çektiler.Kars'ta hızla konut yapılmasına karşın kira fiyatlarının yüksek olmasından yakınan vatandaşlar, "Kars'a gelerek göreve başlıyoruz. Ama kısa sürede buradan gitmek istiyoruz. Çünkü Kars'ta sıradan bir evin aylık kirası 500 TL. buna yakıtta eklenince altından kalkamıyoruz. Zaten çoğu ev sahibi evlerini üniversite öğrencilerine veriyor. Çünkü biz aile olduğumuz için kira bedelinin uygun olmasını istiyoruz. Ama öğrenciler öyle değil. 


4 kişi bir araya gelerek aylık 600-700 TL.'ye ev tutuyor. Çünkü kişi başına verdikleri 150 TL. onları fazla etkilemiyor. Bu da ev sahiplerinin iştahını kabartıyor. Kars'ta kesinlikle ev kiraları ve yakıtla ilgili bir düzenleme yapılmalı, aksi takdirde bizler gibi görevleri icabı buraya gelen insanlar kısa sürede Kars'tan gitmenin yollarını arıyor" dediler. 


Yetkililere de seslenen vatandaşlar kiralık ev sıkıntılarının giderilmesi için bir kira tespit komisyonun kurulması istediler.Öte yandan Kars'ta ev kiraları 500 TL'den başlıyor. Yerine ve evine göre fiyatlar 800 TL.'yi buluyor. Kars'ta kışın ısınmanın bedeli ise vatandaşlara 2 bin TL.'ye mal oluyor. 


Yeni Kuşak Gazetesi