Genel

Kartal Adliye binası tamamlanmak üzere!

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki tüm adliyeleri bir çatı altında toplayacak ve bittiğinde dünyanın en büyük adliye sarayı unvanını alacak olan Kartal Adliye Sarayı tamamlanmak üzere.  

İSTANBUL Anadolu Yakası'ndaki tüm adliyeleri bir çatı altında toplayacak ve bittiğinde dünyanın en büyük adliye sarayı unvanını alacak olan Kartal Adliye Sarayı tamamlanmak üzere. Adalet Sarayı, 359 bin 208 metrekare inşaat alanına sahip. Projede, bugüne kadar kamu binalarında bulunmayan yenilikler var. Adliye çalışanları için fıtness, jimnastik salonu, kreş, resim odası, tiyatro sahnesi, kuaför ve internet odası bu yeniliklerden birkaçı.

Mimar Haldun Erdoğan'ın projesini çizdiği adliyede toplam 2 bin 666 araç kapasiten 5 büyük otopark yer alacak. Adliyede yaklaşık 5 bin personel görev yapacak. Günde yaklaşık 300 bin kişinin giriş-çıkış yapacağı adliye sarayı, kalabalık duruşmalar için 200 metrekarelik salonlara sahip. Kartal Adliye Sarayı'nm uluslararası adalet kongrelerine de ev sahipliği yapması hedefleniyor.
SABAH METROPOL