Kent Haberleri

Kartal Belediyesi çevre ödülü aldı!

Uluslararası II. İstanbul Karbon zirvesi, Grand Cevahir Otel'de yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İTÜ desteklikli zirve büyük ilgi gördü.

Çevre Müdürlüğü'nden sorumlu Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars'ın katıldığı sempozyum sonunda verilen ödül töreninde üç ayrı belediyenin farklı projeleri ödüle değer bulundu. 



Kartal Belediyesi "Kırmızı Solucan Projesi"ne "Düşük Karbon Kahramanları Ödülü" verildi. . Kartal Belediyesi'nin yanı sıra ödül alan diğer belediyeler de İstanbul Kadıköy Belediyesi ve Bursa Nilüfer Belediyesi oldu. 



Sempozyumda; bölgesel ve küresel karbon piyasaları hakkında derinlemesine tartışmalardan ders çıkarmak, yeni karbon çerçeveleri olan NMM (yeni Pazar mekanizmaları) ve yeşil iklim fonunun (GCF) tam potansiyelini anlamak, gelişmekte olan karbon piyasalarının potansiyelini tanımlamak, interaktif paneller sırasında uluslararası tanınmışlığa sahip piyasa uzmanlarına sorular yöneltmek, küresel karbon piyasası aktörleriyle ağlar oluşturmak ve ticari olanakları araştırmak, iklim politikasında ve karbon piyasalarında yeni düşük karbonlu dönem için stratejilerinizi geliştirmek, şirket risk yönetiminizin iklim değişimi perspektifiyle yeniden tanımlanması, yeni PPP- Kamu Özel Ortaklığı seçeneklerinin yani iklim değişimi finans mekanizmaları ile desteklemenin öğrenilmesi gibi konu başlıkları ele alındı. Çevreci projelerinden dolayı kurum ve kişilere de ödül verildi.



Tünaydın