05 / 01 / 2025

Kartal’da S-7 Bölgeleri İmar Uygulama Toplantısı Yapıldı!

Kartal’da S-7 Bölgeleri İmar Uygulama Toplantısı Yapıldı!

Yunus Mahallesi S-7 alt bölgesi imar uygulama toplantısı Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda Yapıldı...




Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda gerçekleştirilen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Çiğdem Ertan, Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürü Nuran Keriş, Harita Numarataj ve Sosyal Konut Şefi Özlem Elgin, Harita Mühendisi Gülcan Yeşil ve Yunus Mahallesi S-7 alt bölgelerinde parselleri bulunan vatandaşlar katıldı.


Toplantı öncesi harita mühendisi Gülcan Yeşil, Kartal merkez S-7 alt bölgesi imar uygulaması ve 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesinin içeriği hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi.


“Bu Toplantılarla Sizlerin Fikrilerini Alıyoruz”


Harita mühendisi Gülcan Yeşil’in sunumunun ardından konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, deprem dönüşümü olacak mahallelerle bu tür toplantılar yaparak vatandaşların fikirlerinin alınması gerektiğini vurguladı. Başkan Öz, konuşmasında “ E-M lejantlıların olduğu yerlerde vatandaşların hakları korundu. Başka yerlere gitmeleri engellendi. İmar haklarını kendilerine teslim ettik. E-M’ler’de S-7 de olmayan bir şeyler var. O da yüzde 40 terk olayı yoktur. Onlar haklarını aldıkları için hallerinden memnunlar. Daha önce bu plan uygulanmasın diyen halk, şuandaki kazanımlarından memnunlar. S-7’nin içinde onlarda var. Belki ortak proje geliştireceksiniz. Ya da tek başınıza da yapabilirsiniz. Biz burada yaptığımız çalışmalar ve toplantılarla sizlerin dönüşebilmeniz için önünü açmaya çalışıyoruz. Bizler de sizlerle biraya gelerek fikirlerinizi ve düşünceleriniz alıyoruz” dedi.


“Metrekare Peşinde Olmayın”


Kentsel dönüşümde vatandaşların üç - beş metrenin hesabını yapmamalarını, birlikte kazanmanın gerektiğini dile getiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasına şöyle devam etti: “Buradaki insanı insanca yaşatacak olanakları sağlayacak noktaya getirmem lazım. Önce yerinde kalabilmeli. Tek kazanmayı hedeflemeyin. Metre kare hesabının peşinde olmayın. Yerleri düşünmeyin. Bir araya gelerek birlikte kazanmayı düşünün” diye konuştu.


“Planlar 1992 Yılında Değişti”


Planların 1992 yılında değiştiğine de değinen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Göreve geldiğimiz gün önümüze bu planlar geldi. Planlar 1992’de değişmiş. Sanayi görevinden alınmış, 1992’de turizm, ticaret ve konut olarak planlara konulmuş. Geçmiş yönetimin en büyük hatası. Keşke oradaki mülk sahipleriyle birlikte planlasaydı. Önceden sizlerle oturulup konuşulsaydı sizlerin fikirleri alınsaydı çok daha güzel planlar yapılabilirdi. Ama geçmiş yönetim bunu yapmadı.


“Üretimin Olmadığı Yerde Tehlike Vardır”


Kartal belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, üretimin olmadığı yerlerde her zaman tehlikenin var olduğuna dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti: “Geçmiş yönetimin yerinde ben olsaydım, sanayiyi ve üretimi engellemezdim. Bazı bölümleri kısmi sanayi, küçük sanayi ve temiz sanayi olarak tutardım. Üretimin olmadığı yerde her zaman bir tehlike vardır. Üretici yoksa tüketici de yoktur. Buraya gelenler hizmet edecek. Hizmet bittiğinde ne olacak? O zaman büyük sorunlar çıkacak. Onun için diğer alanlardaki üretimi engellememeye çalışıyoruz. Hatta teşvik ediyoruz. Sınıfsal çeşitlilik mutlaka olmalı. Kent kültürü böyle oluşur. Emek de olmalı, burjuvazi de olmalı, aristokrasi de olmalı. Yoksa köy kent olarak kalırız”. 


Geri Dön