Kartal, geçici hafriyat döküm sahasından şikayetçi!
Belediye, Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’ne, sitelerin tam önüne ‘geçici hafriyat döküm sahası’ kurdu. Ancak bu eziyet kalıcı oldu. Aylardır kamyonlar dolusu moloz bu boş alana dökülüyor. Millet kapı pencere açamıyor
Belediyelerin bir türlü terk edemedikleri kötü bir alışkanlıkları var. Sağa sola, her boş buldukları yere hafriyat dökmeyi pek seviyorlar. Hele de parklara, bahçelere kamyonlar dolusu toprak yığmaya bayılıyorlar.
Sanki başka yer kalmamış gibi şehrin orta yerine hafriyatı yığıp ortalığı toz duman ediyorlar. Şu günlerde, Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’nde tam da bunlar yaşanıyor. Sitelerin önündeki boş araziye (ki bu alan park ve bahçe alanı
olarak görülüyor) kamyonlar dolusu toprak yığılıyor. Hem de 3 aydır...
GÜRÜLTÜ DE CABASI
Hafriyat döküm sahasına dönüştürülen alanın yanı başındaki sitelerde oturanların yaşadığı kâbusu tahmin etmek zor değil. Toz toprağı, yağmuru yüzünden millet kapı pencere açamaz halde. Hafriyat taşıyan kamyonların yarattığı gürültü patırtı da cabası. Ortaya çıkan görüntü kirliliğini saymıyorum bile... Tabii bölgede yaşayanlar isyanları oynuyor. Sadece şikâyet etmekle de kalmayıp çare arıyorlar. Hem Kartal Belediyesi’ne, hem de ÎBB’ye başvurup çözüm istiyorlar ama nafile.
SÖZDE KALDIRILACAK
Kartal Belediyesi, “Geçici döküm alanı, hafriyat ve moloz döküm alanı ihalesi kapsamında kaldırılacak” diyor ama bırakın arazideki hafriyatı kaldırmayı, her gün yeni molozlar dökülüyor. Belediye, döküm sahası için ‘geçici’ tabirini kullanırken acaba neyi kastediyor? Bu eziyet ne zaman geçecek! Acaba zahmet edip birileri yanıt verebilir mi!
Mahalleyi fareler istila etti
Hep diyorum ya bir türlü ıslah edilemeyen dereler İstanbullunun başına bela diye... Son birkaç gündür Ümraniye’den Acil Şikayet Hattı’na gelen mesajlar, tam da bu tespiti doğrular nitelikte... Olay şu: Esenşehir Mahallesi’nden geçen ve fabrika atık sularının karıştığı, mikrop yuvasına dönen dereden çıkan fareler, koca mahalleyi sarmış durumda. Mahallelinin aldığı tedbirler hiçbir işe yaramıyor.
İlaçlama falan fayda etmiyor. Dere temizlenmedikçe, atık su girişi önlenemedikçe, ıslah yapılmadıkça bu sorunun giderilmesi de zor zaten... Anlayacağınız çoluk çocuk risk altında.
‘Eyüp İSKİ’ye teşekkürler’
İstanbulluların sorunlarını aktardığı Alo Habertürk Acil Şikayet Hattı’na, zaman zaman teşekkür mesajları da geliyor. İstanbul sakinleri, işlerini layıkıyla yapan görevlileri takdir etmesini de biliyor. İşte o mesajlardan biri: “Eyüp
Nişanca Mahallesi Baba Haydar Sokak’ta iki apartmanda kanalizasyon arızası oldu. İSKİ’yi aradık. Ekipler şaşılacak bir hızla geldiler ve arızayı bir günde hallettiler. İSKİ Eyüp Şubesi yetkililerine ve ekiplere ne kadar teşekkür etsek azdır.”
Esra Boğazlıyan / HABERTÜRK