Kartal Manzara Adalar'da anahtar teslimler Mart 2018'de!
Manzara Adalar projesi kazı işlerine 4 Nisan 2015 tarihinde başladı. Toplam 1240 bağımsız bölümden oluşan Kartal Manzara Adalar'da anahtar teslimler Mart 2018'de yapılacak.
Ant Yapı olarak daha önceden de haber verdiğimiz gibi, Kartal’da Manzara Adalar adlı hayli büyük bir projenin yükleniciliğini almış durumdayız. İŞ GYO AŞ’nin yatırımları arasında yer alan, Perkins Eastman tarafından tasarlanan, Dome Doğal Mekan Mimarlık çatısı altında projelendirilen ve proje yönetim işleri ENTEGRE Proje Yönetim tarafından yapılan bu projeyi Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Kemal Kuşhan, ayrıntılı biçimde bilgimize sunuyor.
Proje Müdürü’müz Kemal Bey ile görüşmek üzere yoldayız. Devasa blokları gördük bile,Marmara Denizi’ne karşı... Üç tanesi rezidans, ikisi ofis kulesi olmalı. Bloklar birbirine bazada alışveriş merkeziyle bağlanıyorlar. Boyut ve konuma bakıldığında burada yaşamın başladığı zamanlarda ciddi bir dönüşüm ve hareketlenme olacak. Hem binaların hem peyzajın mimarisinin organik kıvrımları, yeşilliğin baskın varlığı, göz yormayan ayrıntılar projeyle duygusal bir bağ kuru veriyorsunuz, tamamlandığında “mutlu aileler, mutlu çocuklar,gençler, mavi yakalılar” olacak burada diyorsunuz. Mimari de yaşayan organizma ne de olsa,suretine bakınca geleceği kafanızda canlandıra biliyorsunuz.Kemal Kuşhan, daha önceki Ant Yapı projelerinde olduğu gibi sürekli çalışıyor, yemek veya çay için bile doğru dürüst ara vermeden coşkuyla anlatıyor. Biz de heyecanlandık doğrusu, içimize çam ferahlığı doğdu o anlattıkça:
“Ant Yapı olarak Manzara Adalar projesi kazı işlerine 4 Nisan 2015 tarihinde başladık. Projemiz 1+0, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 şeklinde farklı 975 daire 234 ofis ve 31 ticari alan (AVM) olmak üzere toplamda 1240 bağımsız bölümü ile 318.000 metrekarelik inşaat alanına sahip. Ayrıca proje alanında kapalı ve açık yüzme havuzu, masaj havuzu, sauna ve buhar odaları, squash salonu, kafe vb. grupları olan sosyal tesis ve takribi 1500 araçlık kapalı otopark yer alıyor.Bu 318.000 metrekarelik inşaat alanı; bodrum katlarla beraber 2 adet 42 katlı ve 1 adet 47 katlı konut blokları, 1 adet 25 ve 1 adet 19 katlı ofis bloğu ve bodrumlar hariç 2 katlı takribi 5000 metrekare alana oturan ticari alandan(AVM) oluşuyor. Proje; mimari, statik, peyzaj, elektrik, mekanik ve çevre anlamında, tüm yönleriyle analiz edildi, hiçbir konunun atlanmaması ve en optimum sistemin bulunması konusunda gayretli bir çalışma yapıldı, projelendirildi ve uygulanmakta.
Bu uygulamanın bazı kalemlerinden bahsederek projenin neleri ihtiva ettiğini kısaca anlatmaya çalışayım. Öncelikle peyzajda 15 çeşit 693 ağaç; toplamda 15642 adet 25 çeşit çalı ve çit bitkisi;20300 adet çeşitli perrenial bitki; 1037 adet 3 çeşit sarılıcı; 145 adet su bitkisi, 1803 adet yer örtücü bitki ile toplamda takribi 40.000 bitki yer alıyor.Basketbol, voleybol, çocuk oyun alanı, dinlenme bölgeleri ile birlikte çeşitli süs havuzları da mevcut. Genel sistemler açısından gün ışığı sensöründen (brightness sensor), hareket dedektörü (motion sensor) ile varlık sensoruna (presence Sensor); görüntülü interkom sisteminden aydınlatma otomasyon sistemine; fotovoltaik enerji sisteminden televizyon ve haberleşme sistemine; kartlı geçiş kontrol sisteminden araç şarj istasyonuna; duman, ısı, kombine tip dedektörden yangın alarm ve sirenine; yangın can güven-liği sisteminden genel yayın acil anons ve müzik yayın sistemine;kesintisiz güç kaynağı sisteminden (UPS) uçak ikaz sistemine; konut depolarından araç rampa ısıtma sistemine kadar çağdaş teknoloji uygulamalarının tümü proje yapısında değerlendirildi.Bunun gibi sistemler dışında, her blokta ayrı ayrı 4’er adet 1000 kg 2,5 m/s’lik yolcu asansörü; 2 adet 800 kg 1 m/s’lik yolcu asansörü; 1 adet 1600 kg 3 m/s’lik yangın ve servis asansörü ve çarşıda yürüyen merpenler mevcut.Biraz da inşaattan bahsedelim. Projemiz gerek büyüklük gerek sistemler ve gerekse detaylar açısından büyük uğraşlar istemekte. Yine de 2015 yılının Nisan ayında başladığımız inşaatın yüzde 70 seviyesini geçmiş durumdayız. Mayıs 2017 tarihinden itibaren çelik daire dış kapıları, parke, daire iç kapıları, mutfak dolapları, vestiyerler, banyo dolapları, duş kabinleri vb. daireyi tamamlamaya yönelik işlere başlandı.Ekim 2017 tarihine kadar tüm asansörleri montaj etmiş olacağız. Şantiyemizde takribi 1400 kişi bulunuyor ve bu kadronun 400 kişilik bir kısmı işimizin en zorlu iş kalemi olan cephe işlerin-de çalışıyor. Cam cephe işlerini özellikle belirtiyoruz, zira gerek iş büyüklüğü ve gerek zor detaylar nedeniyle iş kalitesi ve iş süresi konusunda taviz vermemek için bütün üst düzey kadroda gözler bu konu üzerinde yoğunlaşmaktadır, Genel iş kalitesinden bahsedecek olursak, hiçbir konuda hiçbir teknik kuralı atlamadığımız gibi kalite anlamında da azami hassasiyetimiz bulunmaktadır.Tüm bunları yapmakla beraber Mart 2018 tarihinde başlayacak daire teslimleri konusunda hassasiyetimiz devam etmekte ve ilerlemeye bakıldığında bir gecikme görünmemekte. Örnek daireler de hazır, meraklıları bekliyor.”Çok teşekkürler Kemal Bey, her zamanki kusursuz titizliğinizle ve sizin gibi çalışan ekibinizle büyük işler başarmışsınız.
EQ Dergi