27 / 04 / 2024

Kartal'da cezaevi araçlarına yapılan tünel alçak çıktı!

Kartal'da cezaevi araçlarına yapılan tünel alçak çıktı!

Kartal'daki adliye sarayı inşaatında, cezaevi araçlarına yapılan tünel ' alçak ' çıktı. Araçların yüksekliği tahmin edilemeyince yetkililerde tatmin olmadı. Bu proje ile cezaevi ring araçlarının tünelden geçmesi ve güvenliğin sağlanması amaçlanmıştı



BU HATA HESAPTA YOKTU

ANADOLU Yakası Adalet Sarayı projesi kapsamında, adliye girişinden nezarethanelere bağlanan bir tünel inşa edilmişti. Cezaevi ring araçlarının tünelden geçmesi, böylece güvenliğin sağlanması amaçlanmıştı. Tam tünel inşaatı bitmişti ki önemli bir eksiklik fark edildi. Cezaevi araçları için yapılan 300 metrelik tünelin yüksekliği, ring araçlarının yüksekliğinden kısa kalmıştı. Otobüs ve midibüslerin tünele sığmayacağı anlaşıldı.

6 MİLYON LİRA BOŞA GİTTİ

BU durumda, mahkûmlar adliyeye girmek için 300 metrelik yolu yürümek zorunda kalacak, bu da güvenlik zafiyetine neden olacaktı. İşte bu nedenle yetkililer tünelin cezaevi araçlarına uygun hale getirilmesine karar verdi. 4 metreden daha alçak yapılan tünelin yükseltilmesi için Adalet Bakanlığı'na ek ödenek başvurusu yapıldı. Bakanlık da tünelin yeniden düzenlenmesi için 6 milyon liralık daha ödenek çıkarılmasını onayladı. 
Habertürk/ Hayati Arıgan


Geri Dön