Kentsel Dönüşüm

Kartal'da deprem riskinden 16 bin kişi kurtarıldı!

Kartal'da deprem riskinden 16 bin kişi kurtarıldı. Kartal Belediyesi’nce sürdürülen deprem riskine karşı yaşam alanlarını yenilemek adına verilen örgütlü mücadelede toplam 4005 bağımsız bölüm deprem riskine karşı yıkıldı

Kartal'da deprem riskinden 16 bin kişi kurtarıldı!

Kartal Belediyesi’nce sürdürülen deprem riskine karşı yaşam alanlarını yenilemek adına verilen örgütlü mücadelede toplam 4005 bağımsız bölüm deprem riskine karşı yıkıldı ve 15.961 kişi olası depremde yıkılabilecek durumdaki evlerinden çıkarılarak yeni yaşam alanlarının yapılmasına başlandı.


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, “Depremi birlikte yeneceğiz” diye işe  başladıklarını, site site toplantılar yaparak halkı bilinçlendirdiklerini ve deprem dönüşümü, kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm uygulamaları ile Kartal’da birden çok dönüşümü uygulamaya koyduklarını söyledi. 


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tüm uygulamaların halk için halkla beraber yapıldığını ve öncelikle beş yıllık süreçte sorunlu yapıların saptanıp mülk sahipleri ile yapılan toplantılar sonunda dönüşümün başarıldığını belirtti. ‘Halka rağmen değil, halk ile birlikte uygulamalarımızı alanda gerçeğe dönüştürdük’ diyen Başkan Öz şöyle dedi: “Aralık 2014 tarihi itibari ile 4005 bağımsız bölümde yaşamalarını sürdüren 15.961 kişi yeni yaşam alanlarının inşası için evlerinden ayrıldılar. Böylece deprem riski taşıyan evlerden çıkan yurttaşlarımız en azından depreme karşı dayanıklı konutlara kavuşuyorlar. Depremle ilgili beş yıl süren bir dönüşüm mücadelemiz oldu. Halkımız bize inandı. Bizde belediye olarak her türlü desteği sağladık. Belediye internet sitesinde yer verdiğimiz örnek sözleşmeyi hazırladık. Site site yaptığımız çalışmaların kitabını yayınladık ve elbirliği ile dönüşümde önemli yol aldık. Kartal’da 2009 yılında seçim beyannamemizde “Depremi birlikte yeneceğiz” demiştik. Kentsel yenilenme ile ilgili düşüncelerimizi de “Sürgün değil yerinde dönüşüm” olarak açıklamıştık. Beş yıllık uygulamamızda bu bağlamda önemli adımlar attık. “Önce tapu sonra yapı” uygulaması ile insanca yaşam olanaklarını halkımızla buluşturduk. Kentsel doku yenilenmesinde ücretsiz teknik danışmanlık hizmeti veriyoruz. İmar planı sorunlarını çözdük, çözüyoruz. Yaptığımız planlarla Kartal,  Anadolu yakasının yükselen yıldızı olma yolunda ilerliyor. “Önce İnsan” ilkemizden ayrılmadan sosyal belediyeciliğin tüm alanlarındaki yansımalarını Kartal’da uygulamayı sürdüreceğiz. Her alanda çağdaş bir Kartal için yapacaklarımızı planladık. Kartal’ı temel kentsel sorunları toplumsal mutabakat ile çözen, katılımcı, şeffaf, hesap verebilen, halkın ve kurumların denetimine açık, gücünü toplumdan alan, insan haklarına ve demokrasi ilkelerine saygılı bir yönetim anlayışı ile yönetiyoruz. İmar, kentsel altyapı, ulaşım, afet yönetimi, çevre sağlığı, kültür- sanat, turizm, spor, sosyal hizmetler, sağlık ve konut üretimi konusunda yapılacak tüm hizmetlerde  halkın  yararını merkez alarak çalışmaya devam edeceğiz. Başta engelliler olmak üzere,  kadın, yaşlı ve çocukların yüksek yaşam kalitesine sahip olduğu kültürel ve doğal değerlerini özgürce yaşadıkları bir  Kartal hedefimizdir.”dedi. 


Başkan Altınok Öz,  “Altı yılda söz verdiklerimi yaptım. İlk beş yılda 230 proje üreterek önemli ölçüde Kartal’ı hizmetlerle  buluşturdum. Kartal Belediyesi’ni iki ayrı binada kiracı iken “Akıllı Bina” yaparak kendi binasında hizmete taşıdım. Artık hizmete çok daha kolay ulaşacağınız bir belediye binamız var. Ötelemeden ayrıştırmadan “Kartalı Seviyorum” anlayışı ile birlik içinde olmayı başardık. İncinsek de incitmeden hizmet verdik.  Kartal’ı Anadolu Yakası’nın yükselen yıldızı olarak her alanda ileriye taşımaya kararlıyım” dedi.