Genel

Kartal'da icradan 709 bin TL'ye satılık arsa!

Kartal 2. İcra Müdürlüğü, Kartal ilçesi çarşı mah. 6008 ada, 273 parsel sayılı 412.00 yüzölçümlü arsayı satıyor. Toplam bedeli 709 bin olarak açıklanan arsanın ihalesi 4 Temmuz 2011 günü saat 14.00'ten 14.20'ye kadar, Kartal 2. icra Müdürlüğünde yapılacak

Kartal 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen açık artırma ilanı şöyle;

KARTAL 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ2NDEN TAşžINMAIZN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010/2391 TAL

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:
TAPU KAYDI: Kartal ilçesi çarşı (Yakacık) mah. 6008 ada, 273 parsel sayılı 412.00 yüzölçümlü, tapu kayıtlarında arsa vasfında gözüken, yapılaşmanın olduğu görülen taşınmazın tamamı borçlu adına kayıtlı olup açık arttırma ile satılacaktır.

İMAR DURUMU: Kartal Belediye Başkanlığı imar ve şžehircilik Müdürlüğü Durum Proje şžefliği'nın 03.12.2010 tarih ve 2010/9691-6514 sayılı imar durum yazısında, Kartal ilçesi 6008 ada, 273 parsel sayılı yer 1/1000 ölçekli 04.05.2006 t.t.li E-5 Kuzeyi imar Planı kapsamında, 5/A/3; 0,15-0.25/0,40 yapılanma şartlarında konut alanında, kısmen de yolda kalmakta olduğu belirtilmiştir.

TAşžINMAZIN EVSAFI: Söz konusu taşınmaz, Kartal ilçesi çarşı mah. Koru sokakta kain ve bu sokaktan 45 kapı numarası alan betonarme karkas sistemde yapılı, bir zemin iki normal katlı villa şeklinde yapılmış olduğu tespit edilmiştir; Bina vasatın üzerinde malzeme ve işçilikte inşa edilmiş olup, binada su, elektrik ve kalorifer tesisatları vardır. Bina tüm belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Binanın ruh-satsız ve iskansız olması nedeniyle borçluya ait taşınmazın değeri bulunurken arsa ve bina ayrı ayrı değerlendirilecektir. Bina Bayındırlık ve iskan Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu cetvellere göre IV B Sınıfı yapılar içerisinde olduğu düşünülmektedir. Özel Müstakil evler (Villalar, teras evleri, dağ evleri vb.)

SATIşžA ESAS TAşžINMAZIN KIYMETİ: Taşınmazın halihazır durumu, parselin alanı, konumu, topoğrafik durumu, bölge içerisindeki yeri, civarın özellikleri, yapı ve yapılaşmanın sistemi ve konumlan, çevre düzenlemesi, mevcut imar durumu, civar taşınmazların alım satım ve piyasa rayiçleri, günün ekonomik koşulları, olumlu ve olumsuz etkenlerin tümü dikkate alınarak söz konusu olan taşınmazın tespit tarihi itibarı ile tüm değerinin yaklaşık olarak 709.080,00 TL. (yediyüzdokuzbinseksen)'sı kıymete mütehammil olacağı kanaatine varılmıştır.

Satış şžartları:

1- Satış, 04.07.2011 günü saat 14.00'ten 14.20'ye kadar, Kartal 2. icra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalrjıak şartıjle 14.07.2011 günü aynı yerde, aynı saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu ver ¬meleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. KDV, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Tellaliye harcı ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lzımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça pay ¬laşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-  İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacak ¬lardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  işbu ilan tebligat yapılamayan ilgililere ve tapuda adresi bulunmayanlara tebliğ yerine kaimdir.

7-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda numarası yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.             :
ic. if. K. 126

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik Örnek No: 27


 Münevver Danış/Emlakkulisi.com