Kent Haberleri

Kartal'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kartal Belediyesi, ilçe genelinde mahallelerde sürdürdüğü alt ve üst yapı yenilemesinin yanında, vatandaşlar için özellikle deprem anında can ve mal kaybına neden olabilecek binaların yıkımlarını gerçekleştiriyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs ile (Covid-19) mücadeleye yönelik alınan önlemler dahilinde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasını çalışmalarına hız katması için değerlendiren Kartal Belediyesi, ilçe genelinde mahallelerde sürdürdüğü alt ve üst yapı yenilemesinin yanında, vatandaşlar için özellikle deprem anında can ve mal kaybına neden olabilecek binaların yıkımını sürdürüyor.

Kartal Belediyesi bu kapsamda ilçe genelinde depreme dayanıksız, ekonomik ömrünü tamamlamış binaların depremlerde can ve mal kaybına neden olmaması için uyguladığı çalışma çerçevesinde Kartal Orhantepe Mahallesi’nde yer alan10 katlı bir binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Kartal Orhantepe Mahallesi Pazar Sokak’ta bulunan ve kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapı olduğu belirlenen 10 katlı yapının yıkım çalışmaları sırasında Kartal Belediyesi Zabıta ve Sivil Savunma Müdürlüğü ile Kartal Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli önlemler alınarak yıkımdan önce olası bir kaza durumuna karşı çevredeki 3 yapıdaki vatandaşların dışarı çıkması sağlandı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de Cevizli Çınar Caddesi’ne çok yakın bir noktadaki yıkım çalışmasında incelemeler yaptı, ekiplerden bilgi aldı. Yıkım esnasında vatandaş ve taksi esnafı ile görüşme yapan Başkan Yüksel, belediye olarak mahallede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek sorularını cevapladı.

Yıkım Esnasında Akdeniz’de Deprem

Yıkım sırasında toz çıkmaması için tazyikli su kullanılırken aynı dakikalarda Akdeniz’de Alanya açıklarında meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin haberi geldi. Orhantepe’de 2019'da 21 kişini yaşamını yitirdiği Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesinin ardından bölgede hakkında yıkım kararı alınan yapılardan biri olan 10 katlı binanın yerine yeni bir yapının inşa edileceği öğrenildi.

Yıkım Çalışmalarını Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de Yerinde İzledi

Yıkım esnasında azami güvenlik önlemlerinin alınmasını isteyen Başkan Gökhan Yüksel, Kartal’da depreme dayanıksız yapıların yıkılması amacıyla her türlü adımı attıklarını ve vatandaşa yardımcı olduklarını dile getirerek bu kapsamda olan binalardan birinin daha yıkıldığını ve olası can kayıplarının önüne geçildiğini belirtti. Makaslı iş makinesinin kullanıldığı yıkım, akşam saatlerinde sona ererken Kartal Belediyesi Zabıta ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri de çevre güvenliğini sağlayarak yapılan çalışmalara nezaret etti.

 

Kartal'da kültür merkezi ve aşevi için ilk kazma vuruldu!