Kartal'da kentsel dönüşümün belgeseli çekiliyor!
Kartal Belediyesi yürüttüğü işbirliği ile Kartal’daki dönüşümünün olumlu ve olumsuz etkilerini anlatmak için Kartal’ın filmini çekiyor. Kartal’daki sanayi dönüşümünün etkilerini anlamak ve anlatmak üzere; eğitim, çekim ve montaj çalışmaları başlatıyor
Kartal Belediyesi ve Kentsel Strateji işbirliği, Kartal’daki sanayi dönüşümünün etkilerini anlamak ve anlatmak üzere; eğitim, çekim ve montaj çalışmaları başlatıyor. TAK Kartal’da yapılacak olan eğitimler, 21 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında, hafta içi akşam ve hafta sonu olarak gerçekleştirilecek. Kartal Film Atölyesi, Kartal Sosyal Etki programı çerçevesinde; Kentsel dönüşüm ile birlikte değişimin "mekan" ve "yaşam"daki izlerini bulmak, olumlu ve olumsuz etkilerini anlamak için Kartal’ın filmini çekiyor.
Kartal Sosyal Etki Programı kapsamında, Kartal Film Atölyesi’nde düzenlenecek olan çalışmalar, 1 ay sürecek. Çalışma so/*nunda oluşturulacak ürünler, interaktif belgesel olarak internet ortamında sunulacak. Kartal’daki Kentsel Dönüşümün; sosyal etkilerini, etkilenenlerin gözünden anlamak, kentin değişimini belgelemek, Kartallı öğrenci ve araştırmacıların becerilerini geliştirmek amacıyla oluşturulan çalışmada, katılımcıların yeni beceriler geliştirmesi ve dönüşümle ilgili bilinçlenmesi amaçlanıyor.
KİMLER KATILABİLİR?
Çalışma 3 farklı gruptan katılımcıların oluşturacağı ekiplerle gerçekleşecek, 1’inci grupta, Kartallılar, Kartal’da yaşayanlar, çalışanlar ve öğrenciler olacak. 2’nci grupta, Şehir Araştırmacıları, Şehir Plancıları, Sosyologlar, Tasarımcılar, Belgeselciler yer alacakken 3’üncü grupta ise SED Ekibi yer olacak.
“Görünmeyen görünür kılınır” sloganı ile Kartal sanayi alanındaki dönüşümünün etkilerinin işleneceği çalışma; İşçi, (mavi yaka- beyaz yaka) fabrika, (sanayi- hizmet sektörü) nesil, (gidenler - gelenler) şantiye, (inşaat - yapı) kaygı (beklentiler - gerçekler) temalarıyla anlatılacak.
Atölye programı kapsamında 20 saatlik teorik, 20 saatlik uygulamalı belgesel film eğitimi, Temaları tartışma, Görsel ve işitsel malzemenin oluşturulması, Atölye yürütücüsü ile birlikte montajlama, İnteraktif belgeselin hazırlanması eğitimleri programları işlenecek.
Öte yandan atölye sonunda ise katılımcılarla birlikte kesinleşecek temalarla ilgili 20 adet 1-2 dakikalık kısa belgesel film üretilecek ve filmler interaktif-belgesel haline getirilerek internet ortamında sunulacak.
BAŞVURU İÇİN
Ad, soyad, telefon numarası, adres fve meslek, bilgilerini kartal@takortak.org adresine mail atılması gerekmektedir.
Hürriyet