Kentsel Dönüşüm

Kartal'ın dönüşümünün yapılabilmesi için hiçbir problem kalmadı!

Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak, Kartal bölgesindeki en sorunlu ve problemli alanın artık yeşil alanları ve yollarıyla birlikte dönüşümünün tamamlanabileceğini belirtti ve hiçbir engel kalmadığını ifade etti. Bölge Milletvekili adayı Murat Kurum, Kartal'daki Cevizli Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen Kartal Orhantepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı'na katıldı

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Murat Kurum, Kartal'daki Cevizli Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen Kartal Orhantepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı'na katıldı. Kurum, kentsel dönüşüm projesiyle İstanbul'u daha yeşil, daha mavi, daha huzurlu, mutlu ve güvenli bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti ve bu doğrultuda projelerini hayata geçirdiklerini vurguladı.

Kartal’a ilişkin iki müjdeleri bulunduğunu aktaran Kurum, şunları söyledi:

"Birincisi, Kartal Etap 1 ve Etap 2 diye bildiğiniz Kordonboyu bölgesindeki imar planlarını onayladık, kesinleştirdik. Artık Kartal'ın en sorunlu, en problemli yeri diyeceğimiz alanda yeşil alanlarıyla, yollarıyla dönüşümünün yapılabilmesi adına hiçbir problemi kalmadı. Vatandaşlarımız da eğer talep ederlerse, aynı Orhantepe gibi destek isterlerse de biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de elimizi taşın altına koyarız, dönüşüme destek oluruz. Adalet Bakanlığımızla da konuştuk. Burada bu alana ilişkin milletimizin millet bahçesi talebi var. Buranın sizden tahsisini alıyoruz ve milletimize millet bahçesi kazandıracak adımı orada da atıyoruz."

Kurum, Kartal'da bulunan bir taş ocağının olduğu alanda yapacakları diğer bir millet bahçesinden de bahsetti. Bu bahçede, bir göletin yanı sıra kıraathane ve kütüphane gibi alanlar da yer alacak. Ayrıca, Orhantepe Mahallesi'nde bulunan Yeşilyurt Apartmanı'nın yıkıldığını ve yaklaşık 10 bin vatandaşı ilgilendiren 2 bin 200 konutlu bir proje olduğunu belirterek, anlaşan vatandaşların desteği ile yapım çalışmalarına başlayacaklarını ve projeye destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Bakan Kurum, konutlarla ilgili yapabilecekleri her türlü desteği sağlayarak, vatandaşlara mümkün olan en kısa sürede teslim etmek istediklerini söyledi. Pandemi sürecine rağmen verdikleri sözlerin arkasında durduklarını ve tedarik zincirinin bozulması ve dünya genelinde yaşanan enflasyon nedeniyle maliyetlerin arttığını belirten Kurum, "Biz burada da vatandaşlarımızı yalnız bırakmamaya devam edeceğiz." dedi.

Kurum, herkesin adasındaki inşaat maliyetinin yarısını devletin karşılayacağını belirterek, ''Burada herkesin adasındaki inşaat maliyeti belli. Siz de biliyorsunuz, biz de biliyoruz. Çıkan maliyetin yarısı devletimizden. Kalan tutarın da varsa bir tutar 180 aya kadar zaten vade yapıyoruz. 15 yılda vatandaşımız ödeyecek. Burayı da TÜFE endeksli yapıyoruz. Memur maaş artış katsayısını geçmeyecek." dedi.

Tesla, Türkiye pazarına girişini çekilişle kutluyor!
133 bin TOKİ konutundan 1 tanesi bile yıkılmadı!
1 gram bile altını olan acilen baksın! Gram altın o rakama kadar yükselecek! Çabuk olun, hemen bakın!