Kent Haberleri

Kartepe Belediyesi’nden sel mağdurlarına yardım!

Selde zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak üzere belediye meclis üyelerinden oluşturulan komisyon afetzedelerin listesini belirledi. Gördükleri zarara göre afetzedelere 500 TL ile 1500 TL arasında toplam 80 bin TL yardım yapılacak


Kartepe’de yaşanan sel afeti sonrası yaraların sarılması için yoğun bir çalışma içinde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatıyla resmi hasar tespit komisyonunun belirlediği listeyi Kartepe Belediye Meclis üyelerinden oluşturulan Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sosyal Hizmetler Komisyonu tekrar gözden geçirdi. Ocak ayı meclis toplantısında da meclise sunulan rapor doğrultusunda evleri zarar gören 75 vatandaşa nakdi yardım yapılması oy birliği ile karar bağlanmıştı.

 

MİKTAR BELİRLENDİ

Kartepe Belediye Meclisi bünyesindeki Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sosyal Hizmetler Komisyon üyeleri, uğradığı hasar ölçüsünde afetzedelerin durumunu yerinde inceleyerek tekrar hazırladıkları listede 75 Kartepeli yer aldı. Sel felaketinin yaralarını sarmak, bölge halkının mağduriyetinin giderilmesine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Atlı, “Kartepe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen zarar tespit listesi üzerinden, belediyeye yapılan müracaatlarda listede ismi olmayanların durumlarının tespiti için bir çalışma yapıldı. Daha önce Kartepe Kaymakamlığı tarafından yapılan yardımlara ilaveten ihtiyaca binaen başlatılan tespit çalışmalarımızda, bölge meclis üyeleri ve mahalle muhtarları ile birlikte yerinde incelemelerde bulunduk” dedi.

 

MERHEM OLACAK

İncelemeler doğrultusunda 500 TL ile 1500 TL olarak toplam 80 bin TL olarak belirlenen nakdi yardımın önümüzdeki günlerde dağıtılacağını açıklayan komisyon başkanı Ahmet Atlı, “Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in afetzedelerin maddi kayıplarının karşılanması amacıyla yürüttüğü çalışma tamamlandı. Belirlenen 75 vatandaşımıza belediye bütçemizden 80 Bin TL yardım yapılacak. Devletimizin gücünü bir kez daha ortaya koyan bu çalışmayı sağlayan, vatandaşımıza hem saha hem de ardından böylesi yardımlarla destek olan başkanımız halkın sorunları ile dertlenmeye devam ettiğini ve çözüm üretme duyarlılığını bir kez daha göstermiştir” dedi.



Manşet Kocaeli