Turizm

Kartepe'de köy kadınlarına turizm eğitimi verildi!

Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler'de yürütülen "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı proje dahilinde Ekoköy'deki girişimci köy kadınlarına turizm eğitimleri verilmeye başladı.

Ekoköy'deki girişimci köy kadınları yiyecek içecek kültürü, servis teknikleri, turizm ve ağırlama endüstrisinde çalışanlar konusunda eğitimlerden geçirildi. 


Kartepe Belediyesi tarafından, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteği ile Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu paydaşlığında Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler'de yürütülen "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı projesi değişik alanlardaki faaliyetlerle gündemdeki yerini koruyor. Proje paydaşlarından KOÜ Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim üyeleri özverili bir çalışmada bulunarak köydeki girişimci bayanları 40 saatlik turizm eğitimlerine tabi tuttu. 


Turizm eğitimleri kapsamında katılımcılar Ekoköy'deki eğitimlerde yiyecek içecek kültürünü aktarırken; İnsanoğlunun başlangıcından itibaren geçirdiği dönemler ve bu dönemlerin kültüre sosyal yasama dolayısı ile yeme içme alışkanlıklarına etkisi ile geçmişten günümüze yemeğin tarihi hakkında bilgiler verdiler. Eğitimlere katılanlar, günümüz insanının yeme içme alışkanlıkları yanında çağdaş yiyecek içecek işletmelerinin yönelimlerini incelerken, benzeri uygulamaları ile dünyada tekrar önem kazanan yerel yeme içme kültürünün bölgedeki potansiyel ile kıyaslamasını da yapma imkanı buldular. Servis teknikleri dersinde ise girişimci kadınların işlettiği restoranda gerçekleşen eğitimde öncellikle teorik olarak iş tanımları, masa düzeni, servis takımları, yemek takımları, masa örtüleri ve servis biçimleri hakkında bilgi verildi ve uygulama yapıldı. Ardından eğitime katılanların servis teknikleri hakkındaki sorulan yanıtlandı. İşletmenin fiyat politikası ve tanıtımı konusunda önerilerde bulunuldu.Turizm ve turist kavramlarının tanımı, insanları turistik gezilere yönelten faktörler, turizmin fiziksel çevreye olumlu ve olumsuz etkileri, turizmin fiziksel çevreye olumsuz etkilerinin azaltılmasında alınabilecek önlemler, turist- yerli halk etkileşimi, turizmin olumlu ve olumsuz toplumsal etkileri, ağırlama endüstrisi, ağırlama endüstrisinde misafir kavramı, misafir memnuniyetinin sağlanmasında etkili olan faktörler, turizm ve ağırlama endüstrisinde çalışanlar konularında katılımcılara eğitim verildi. 


Hürses