Ekonomi

Kartlı ödemelerde yeni dönem! Duyunca şok olacaksınız! Sonunda bu da oldu!

BDDK, temassız kartların müşteri bilgisi haricinde kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanmasına ilişkin bankalara talimat verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların müşteri bilgisi haricinde kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanmasına ilişkin bankalara talimat verdi.

BDDK'den bankalara iletilen yazıda, şu ifadeler kullanıldı:

"Müşterilerin, bilgileri haricinde kart kullanımlarının engellenmesini teminen, olağanüstü hal ilan edilen şehirler ile sınırlı olmaksızın Türkiye genelindeki tüm banka müşterileri için ivedilikle kartlı ödemelerde yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması, sonraki işlemler için ise mevcut uygulamaya aynı şekilde devam edilmesi uygun görülmüştür."

İşte temasız ödemeye ilişkin detaylar...

KARTIMLA NASIL TEMASSIZ ÖDEME YAPABİLİRİM?

Ödeme yapacağınız kartınızın üzerinde temassız işaretini görüyorsanız, kartınız temassız ödeme özelliği taşıyor demektir. Temassız kartınızı, temassız özellikli POS veya Ödeme Kaydedici Cihaza (ÖKC) yaklaştırarak ödemenizi hızlıca yapabilirsiniz. İşyeri iseniz; 750 liraya kadar olan işlemler için kartın POS cihazına takılmasına, imza atılmasına ve şifre girilmesine gerek görülmeden temassız ödeme alabilirsiniz. 750 lira üzeri temassız işlemler müşterinin kart şifresini girmesinin ardından tamamlanır.

TELEFONUMLA TEMASSIZ ÖDEME YAPABİLİR MİYİM?

NFC özellikli ve uygun işletim sistemine sahip akıllı cep telefonunuz varsa ve kartınızı aldığınız banka/kuruluşa ait mobil uygulama bu teknolojiyi destekliyorsa akıllı cep telefonunuzla temassız ödeme yapabilirsiniz. NFC (Near Field Communication - Yakın Alan İletişimi), iki elektronik cihazın kolay, basit ve güvenli bir şekilde haberleşmesi için tasarlanmış kısa mesafe temassız teknoloji standardıdır.

TEMASSIZ ÖDEMELER GÜVENLİ Mİ?

Temassız ödemeler güvenlidir.

Denizbank rekor sayıda personel alımı yapacak! Birçok alanda personel alacak! Başvuru sayfası bu haberde!

Çalışma Bakanlığı’ndan beklenen haber geldi! Müjde resmen verildi! Haberi alanlar derin bir oh çekti!  

Emeklilere peş peşe müjde verildi! Rekor ek zam geliyor! Emeklilerin başına talih kuşu kondu!