29 / 04 / 2024

Kaş Devlet Hastanesi'nin çevre düzenlemesi tamamlandı!

Kaş Devlet Hastanesi'nin çevre düzenlemesi tamamlandı!

Kaş - Kalkan karayolu üzerinde yapımı süren Kaş Devlet Hastanesi, 103 dekar alan üzerine inşa edilen 50 yataklı hastane, 2 blok ve 7 bölümden oluşuyor.




Sağlık Bakanlığı tarafından Kaş ilçesi'nde yaptırılan devlet hastanesinde mutlu sona yaklaşıldı İnşaatı yürüten firma, hastane binasının geçici kabulü için Sağlık Bakanlığına başvurdu. Kaş -Kalkan karayolu üzerinde yapımı süren Kaş Devlet Hastanesi, 103 dekar alan üzerine inşa edilen 50 yataklı hastane, 2 blok ve 7 bölümden oluşuyor. Bloklardan biri 4, diğeri 5 kat olacak hastane toplam 15 bin 300 metrekare kullanım alanına sahip. 

Mayıs 2010'da Kılıçkap İnşaat şirketi tarafından temeli atılan hastane, 10 milyon 390 bin liraya ihale edildi. İnşaatın yüzde 90'mın tamamladığını vurgulayan Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Aydın, Emniyet Müdürü Cahit Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut'la inşaatta inceleme yaptı. 

Şirket yetkililerinden bilgi alan Kaymakam Kapankaya, "Şirket şu anda geçici kabul için bakanlığa başvurdu. Hastaneye gelen yollar yapıldı, çevre düzenlemesi tamamlandı. İki üç ay içinde her şey hazır olacak. Kaş çok modern bir hastaneye kavuşacak. Hastanenin açılış tarihini bakanlık belirleyecek" dedi


Hürses


Geri Dön