Kent Haberleri

Kaşar peyniri almak lüks oldu! Yeni fiyatını görenler neye uğradığını şaşırıyor!

Kahvaltıların ve tostların vazgeçilmezi kaşar peynirine üst üste gelen zamlar vatandaşı çaresiz bırakıyor. Kilo fiyatı yükselince daha küçük gramajları tercih etmek isteyenler daha büyük bir şok yaşıyor. Çünkü kilosu 76 lira olan kaşar peynirinin yarım kilosu 99 liraya satılıyor.Market raflarında ise 1 litre sütün fiyatı 30 liraya yaklaştı

Süt üreticisine ödenen çiğ süt destek miktarı geçtiğimiz gün 8,5 liraya yükseltilmişti ancak her kalemi dövize endeksli olan sektörde üreticilerin mazot, yem, nakliye, işçi ücretleri, elektrik ve doğal gaza gelen zamlar karşısında hızla artan girdi maliyetlerini karşılamaya yetmedi. Market raflarında ise 1 litre sütün fiyatı 30 liraya yaklaştı.

“PİYASADA CİDDİ BİR SÜT KRİZİ VAR”

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 1,5 milyonun üzerinde anaç hayvanın kesildiğini dile getirerek, piyasada çok ciddi bir süt krizi olduğunu ifade etmişti.

SÜT FİYATLARINA YENİDEN ZAM BEKLENİYOR

Tüm bu gelişmeler karşısında süt fiyatlarına yeniden zam gelmesi beklenirken, peynir ve yoğurt fiyatlarındaki astronomik yükseliş de dikkat çekti. Bir hafta önce ortalama 76 lira olan kaşar peynirinin market raflarında sadece yarım kilosunun 99 liraya yükseldiği gözlendi.

Daha bilindik markalarda ise bu rakam 100 liranın da çok üzerine yükselmiş durumda.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER YÜKSELDİ

Fahiş fiyatları gören vatandaşın bu duruma tepkisi gecikmedi. Sosyal medyada gündem olan konuyla ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı.

SÜT FİYATLARINI SANAYİCİ Mİ ARTIRIYOR?

Süt üreticileri alıcısı olsa çiftliklerini bile devretmeyi düşünüyor. Üreticiler sütçülüğü devam ettirmekte oldukça zorlandıklarını ifade ediyor.

Üreticilere göre, süt fiyatlarındaki yükselişin en büyük sebebi daha profesyonel şirketlerin bu işe girmesi.

Sanayici sütün içindeki yağın bir kısmını alıp, krema, yağ ve peynirde kullanarak sütün maliyetlerini düşürebiliyor. Bu yüzden de marketlere kimi zaman maliyetine kimi zaman da daha düşük fiyata satabiliyor. Bu durum da küçük üreticiyi zor durumda bırakıyor.

Üreticiler daha fazla destek beklerken dövize endeksli sektörde nereye kadar dayanabilecekleri de bilinmiyor.

Ev sahipleri dikkat! Bu uyarı gözünüzden kaçmamalı! İşte son ödeme tarihi…

Fiyatı düştükçe düşüyor! Etiketi görenler kasa kasa alıp buzluğa atıyor!

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği EYT düzenlemesinde flaş gelişme! İşverenlerden kritik uyarı geldi