Genel

Kaşıbeyaz Boğaz'da et lokantası açacak!

Kaşıbeyaz Lezzet Grubu Boğaz'a indi. Grup Yeniköy'de 250 kişi kapasiteli et lokantası açmaya hazırlanıyor

Şu an tadilatta bulunan ve grubun kiralayarak devraldığı restoran, 2010 yaz sezonunda kapılarını açacak. 2 kat ve bir terastan oluşacak olan 'Yeniköy Kaşıbeyaz Et', 1987 yılından beri Güneydoğu yemekleriyle İstanbul Florya'da hizmet veren Kaşıbeyaz'ın ikinci şubesi olacak. Grup, 2010 yılı içinde yeni bir şube düşünmüyor.

Et dışında 'K Beyaz' adlı deniz ürünleri ve 'Sesto Senso' adlı İtalyan lokantasına da sahip olan grubun, balık lokantalarıyla dolup taşan Boğaz'da et tercih etmesinin nedeniyse, bu alanda Boğaz hattında görülen boşluk olduğu belirtiliyor. 1974'te Aksaray'da hizmet vermeye başlayan ve ardından Florya'ya taşınan Kaşıbeyaz, adını tek kaşı beyaz olan kurucusu Ahmet Besim'in lakabından alıyor. Restoranın müdavimleri arasında Adnan Polat, Galatasaraylı futbolcular, Emel Sayın, Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses gibi iş, sanat ve spor camiasından isimler yer alıyor.

Zeki Alasya'nın 'Balıklama'sıydı

1998 yılında tiyatro sanatçısı Zeki Alasya'nın yeğeni Mehmet Reşat Alasya ile işletmeye aldığı 'Balıklama' adıyla mekan, Rumeli Hisarı'nda yer alan İskele adlı restoranın kadrosuna sahip olması nedeniyle adından söz ettirirken menüleri, sunumu ve içerisinde yer alan tablolarla da dikkat çekmişti. Umduğunu bulamayan Alasya'nın devrettiği mekan, kafeterya ve restoran olarak hizmet verdi. Son olarak 'Balık'çı Hasan' adıyla hizmet veren restoran 1960-70'li yıllarda ünlü "Boğaziçi Gazinosu" olarak pek çok soliste ev sahipliği de yapmıştı.
Beste Önkol/Milliyet