Kent Haberleri

Kasım ayı meclisinde Edirne'deki arıtma tesisleri görüşüldü!

İl Genel Meclisi Kasım ayı olağan toplantılarının dünkü oturumunda köylerdeki atık su arıtma tesislerinin son durumu görüşüldü. Köylerde yapılacak olan atık su arıtma tesislerinin de büyük ölçüde tamamlandığı belirtildi.

İl Genel Meclisi Kasım ayı olağan toplantılarının dünkü oturumunda köylerdeki atık su arıtma tesislerinin son durumu görüşüldü. 


Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada Sazlıdere köyündeki bin kişilik atık su arıtma tesisinin büyük oranda tamamlandığı ve yakında hizmete sunulacağı belirtildi. Ayrıca Kemalköy, Musabeyli, Karaincirli, Sultanköy ve Mecidiye köylerinde yapılacak olan atık su arıtma tesislerinin de büyük ölçüde tamamlandığı belirtildi. 


Avrupa Bölgeler Asamblesi'ne devam 

Ayrıca toplantıda geçtiğimiz ay meclise sunulan yerinde hizmet ve bölgesel politika ilkelerini teşvik etmek amacıyla kurulan Avrupa Bölgeler Asamblesinden ayrılma konusu da gündeme geldi. Toplantıda bu kuruluşun kurumsal ve bölgesel menfaatler için önemli olduğu üzerinde durularak oy çokluğu ile Avrupa Bölgeler Asamblesinde devamına karar verildi. 


Edirne Yenigün