01 / 05 / 2024

Kasımpaşa, Beyoğlu'nun yeni cazibe merkezi olacak!

Kasımpaşa, Beyoğlu'nun yeni cazibe merkezi olacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan'dan değişim atağı müjdesi: Taksim ve İstiklal Caddesi ile özdeşleşen Beyoğlu'nun hareketliliği Sütlüce'ye akacak



Sütlüce'nin değişimi Hilton Oteli ve Demet Sabancı Kent Müzesi'yle ivme kazanacak. Başbakan'in semti Kasımpaşa ise Town Center ve 5 yıldızlı otel projeleriyle renklenecek.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçede yaşanacak değişimin detaylarını AKşžAM'la paylaştı. Merkezi Taksim olan hareketliliği diğer bölgelere de yaymayı amaçlayan Demircan 'Yeni projelerin önünü açarak Sütlüce'nin yüzünü ve rengini değiştiriyoruz. Kültür, sanat, turizm odaklı yeni bir merkez daha oluşturuyoruz' dedi.

220 ODALI HİLTON YOLDA

Cazibe merkezlerini genişletmek için tasarladıkları kurguya Talimhane'yi turizm odaklı hale getirmekle baş ladıklarını söyleyen Demircan Sütlüce'de yapacakları değişiklikleri şöyle anlattı: 'Haliç Kongre Merkezi'nin açılması Sütlüce'nin şansını arttırdı. Miniatürk'ün orada olması otel ihtiyacını doğurdu. Hilton Oteli yatırımcıları na mekan ararken aracılık ettik. Yedi bin metrekare yer aldılar. 220 odalı bir otel yapılıyor. Bu otel Sütlüce'nin çehresini değiştirecek'

MÜZE KARşžISINA YENİ MÜZE

Kültür sanat aktivitelerinin Koç Müzesi'nin karşısına yapılması planlanan Demet Sabancı Kent Müzesi'yle Beyoğlu'ndan taşacağım umduklarını söyleyen Beyoğlu Belediye Başknı Demircan müze hakkında da bilgi verdi:
'Demet Sabancı çetindoğan, eşi Cengiz çetindoğan ile Haliç'te mimarisiyle çok konuşulması beklenen klasik ve çağdaş sanat eserlerinin sergileneceği bir müze kuruyor. Koç Müzesi'nin karşısına kurulacak özel Kent Müzesi'nin projesini Zaha Hadid taşarlayacak. İlk projeler geldi. Desteğimizi vereceğiz. Bu müze Kasımpaşa, Hasköy, Sütlüce aksını önemli ölçüde etkileyecek. Yapılacak yeni otel ve müzeyle Sütlüce, yeni bir alternatif haline gelecek.'

700 METRELİK TÜNELLE BAĞLANACAK

'Bütün bunlar gerçekleşirken ulaşımın da kolay olması için çalışmalar yapıldığını' belirten Demircan Ulaştırma Bakanlığı'nın Kasımpaşa Askeri Hastanesi ile Aynalı Kavak Kasrı arasına 700 metrelik tünel yol yaptığını açıkladı. Kasımpaşa Askeri Hastanesi'ni geçer geçmez başlayan tünel, Aynalı Kavak Kasrı'nın altından Haliç sahile bağlanacak. Proje ihalelerinin tamamlandığını aktaran Demircan 'Böylece sahil trafiği rahatlayacak. Sütlüce, Hasköy sahilinden Kasımpaşa'ya Beyoğlu'nun tarihi turistik mekanları birleşmiş olacak' dedi.

DOKUNMATİK EKRANLARDA BEYOĞLU SEYRİ

cazibe merkezi oluşturduğunuzda çevresinin değerini arttırmış oluyorsunuz' diyen Demircan Beyoğlu'nun sadece İstiklal Caddesi, Galata, Taksim'den ibaret olmadığını ortaya koymayı amaçladıklarını belirtti.

Yapılacak otel, müze, iş merkezleri ile bölgede yaşayan insanlara da iş imkanı sağlanacağını müjdeleyen Demircan 'Biz hem sosyal hem de ekonomik düşünüyoruz. Beyoğlu'nun üç ayrı noktasına dokunmatik ekranlar koyduk. İnsanlar hangi sinemada ne film oynadığını, hangi kültür merkezinde hangi faaliyetlerin olduğunu görme şansına, bu ekranlar sayesinde kavuşacak' diye konuştu.
Akşam/Ercan SARIKAYA


Geri Dön