Ekonomi

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.Yeni ürün, kaza ve çalınma gibi risklere karşı sürücülere güvence sunarken, ayrıca mekanik arıza kaynaklı riskleri de teminat altına alıyor

Ana Sigorta, Türk sigorta sektöründe bir ilke imza atarak ‘Tastamam Kasko’ adıyla yeni bir ürünü hizmete sundu. Yeni ürün, kaza ve çalınma gibi risklere karşı sürücülere güvence sunarken, ayrıca mekanik arıza kaynaklı riskleri de teminat altına alıyor. Yeni ürünün en önemli özelliği ise geri alım opsiyonu.

Ana Sigorta Genel Müdürü Arda Tuncay, geri alım opsiyonunun, sektörde bir ilk olduğunun altını çizerek yenilikçi ürünler ile müşterilerini tanıştırmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Tuncay, yenilikçi ürünler ile sigortalıların hayatlarını kolaylaştırarak pazarın büyümesini katkı sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

Ana Sigorta, 2023 yılına “İyi Olmak Zorunda” sloganıyla giriş yaptı. Şirketin üçüncü el konseptiyle sunduğu yeni ürünü ‘Tastamam Kasko’ ise standart çalınma ve kaza gibi risklerin yanı sıra mekanik arıza kaynaklı risklere karşı koruma sağlarken, geri alım güvencesi sunarak sigortalılara aracını iade etme opsiyonunu da sağlıyor.

ÜÇÜNCÜ EL ÖZELLİĞİ

Tuncay, bu poliçe ile müşterilerine araçlarını, rayiç bedelinin minimum yüzde 80’inden başlayan tekliflerle Ana Sigorta’ya iade etme imkanını sunduklarını kaydetti.

Tastamam Kasko’nun sektörde benzerinin olmadığının altını çizen Ana Sigorta Genel Müdürü Arda Tuncay, tek bir poliçede müşterilerine üç ayrı güvenceyi sunduklarını ifade etti. Ana Sigorta’nın yeni ürünü, sigortalılara, en geniş kasko teminatının yanı sıra 1 yıl mekanik arıza teminatını ve piyasa değerinin minimum yüzde 80’ine kadar araç geri alım güvencesini sunuyor.

Tuncay, Tastamam Kasko’nun sigortalılara, ‘Üçüncü El’ özelliği ile aracından memnun olmayanların, rayiç değerinin yüzde 80’inden başlayan tekliflerle geri alım garantisi seçeneği sunduğunu kaydetti

DÜŞÜK FİYATA ALDANMAYIN!

Tuncay, kasko branşında son dönemde yoğunlaşan fiyat rekabetine de işaret ederek araç sahiplerine bazı uyarılarda bulundu. Sürücülerin kasko poliçesi alırken içerdiği teminatları çok iyi analiz etmesi gerektiğini dile getiren Tuncay, aksi halde olası bir hasar durumunda gerek teminat içeriği gerekse hasar anında sunulan asistans hizmetleri anlamında düşük fiyata aldıkları kasko poliçesinin temel beklentilerini karşılamayacağını savundu. Ayrıca kasko poliçesi alırken sigorta şirketinin ve acentenin kredibilitesi ve yetkinliğinin de çok önemli olduğuna işaret eden Arda Tuncay, trafik poliçesinin standart bir ürün olması nedeniyle her şirketten satın alınabileceğini ancak kasko poliçesinin güvenilir bir şirket veya acenteden satın alınmasını önerdi.