Kent Haberleri

Kaş'ta kaymakamlık lojmanı lüks villa ile takas edildi iddiası!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Antalya’nın Kaş ilçesindeki kaymakamlık evi ve 6 konutluk lojmanın iki lüks villa ile takas edilmesini verdiği önerge ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Antalya Kaş'ta yer alan Kaymakam evi ile kamu personelinin kullandığı 6 dairelik 3 katlı lojman, Çukurbağ Yarımadası'ndaki iki lüks villa ile takas edildiği ileri sürüldü. Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre; konuyu TBMM gündemine taşıyan İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, verdiği önerge ile takas iddiasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu. Bahşi, önergesinde şöyle dedi: 

“Mülkiyeti Antalya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)'na ait olan ve Kaş ilçe kaymakamının kullandığı, merkez Andifli Mahallesi 25 ada/3 nolu parselde bulunan kaymakam evi ile 6 daireden oluşan 3 katlı lojman binası ekonomik ömrünü tamamladı gerekçesiyle takas edilmesi kararlaştırılmıştır. Bu karardan sonra 21 Ağustos 2020 tarihinde Kaş Çukurbağ Yarımadası'nda yer alan ve 1289 metrekare büyüklüğe sahip 193 ada/3 parseldeki iki adet lüks villa ile takas işlemi gerçekleşmiştir”

Bahşi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya şu soruları sordu:

- Kaymakamlık Konutu ve lojmanları için biçilen değerin 8.069.943,75 TL olduğu doğru mudur?

- Takas edilen 2 adet villa ve arazisi için 6.807.410 TL değer biçildiği doğru mudur?

- Takas işleminin gerçekleştiği 21 Ağustostan 2 hafta önce Kaş'lı bir iş adamı tarafından Noter kanalıyla Kaymakam evi ve lojmanlar için 12 Milyon TL teklif edildiği doğru mudur?

- 12 Milyon TL teklif eden iş adamının bir süre sonra yine Noter kanalıyla teklifini geri çekmesinin sebebi nedir?

- 12 Milyon TL teklif eden iş adamının Kaymakamlık Konutu ve lojmanları için biçilen değer olan 8.069.943,75 TL’ye almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

-  Teklif edilen değer ile satın alınan değer arasındaki yaklaşık 4 Milyon TL farktan dolayı Kamunun zarar etmesini nasıl karşılıyorsunuz?

- Antalya YİKOB'un öncelikle kamu personelinin konut sorununa çözüm üretecek projeler geliştirmesi gerekirken villa takası yapmasını doğru buluyor musunuz?

Galataport inşaatında çevredeki binalar hasar gördü iddiası!