18 / 05 / 2024

Kaş'taki Antik Tiyatro restore ediliyor

Kaş'taki Antik Tiyatro restore ediliyor

Antalya’nın Kaş ilçe merkezindeki Likya dönemine ait antik tiyatrodaki restorasyon çalışmalarının, ay sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi  



Depremlerden ve doğal koşullardan etkilenerek birçok bölümü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan, oturma sıraları çöken, sahnesi yıkılan antik tiyatronun restorasyonunu 650 bin lira ihale bedeliyle alan inşaat şirketinin çalışmaları sürüyor.

Eylül ayında başlayan çalışmalardan önce Antalya Müze Müdürlüğü uzmanları kontrolünde sahne ve tiyatro çevresinde antik kazı gerçekleştirildi. Kazılarda çıkarılan taş bloklar, taş tarlalarında istiflenerek, röleveleri yapıldı. 500 taş, kurula sunuldu.

Daha sonra restorasyonuna başlanan yapıda, taşlar yerlerine uygun olarak yerleştirildi. Kırılan taşlar birbirine yapıştırıldı. 120 oturma sırasında yenileme çalışması, tüm oturma sıralarında da özel maddelerle temizlik yapıldı. Tiyatro sahnesinin de yenilendiği çalışmalar, 4 ayda tamamlanmış olacak. Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya gazetecilere yaptığı açıklamada, restorasyon çalışmalarının ay sonunda tamamlanacağını belirterek, antik tiyatronun Kaşlıların kültür, sanat faaliyetlerinde kullanabileceği bir mekan haline geleceğini söyledi.

Restorasyon çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle yapıldığını ifade eden Kapankaya, bölgeyi ziyaret eden turistlere Likya döneminden kalan antik tiyatroyu da gezdireceklerini kaydetti.
AA


Geri Dön