28 / 04 / 2024

Kastamonu Bozkurt'ta 140 bina için acil yıkım kararı! 

Kastamonu Bozkurt'ta 140 bina için acil yıkım kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle ağır hasar alan 140 bina için acil yıkım kararı alındı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bozkurt’ta 2 binden fazla binada hasar incelemesi gerçekleştirdi. Hürriyet'ten Rıza Özel ve Çetin Aydın'ın haberine göre; incelemelerde 140 binanın ‘ağır hasarlı’ olduğu saptandı. Bozkurt’ta selin ağır hasar verdiği 3 binanın yanındaki Yıldız Apartmanı da yıkılacak binalar arasında yer alıyor. Günlerdir evlerine giremeyen ve çoğu akrabalarının yanında kalan Yıldız Apartmanı sakinleri, karar sonrasında evlerine gelerek, kurtarabildikleri eşyaları aldı. Girişi çamurla kaplandığı için ancak 60-70 santimetrelik bir alandan içeri girilebilen Yılmaz Apartmanı sakinleri, evlerinden kıyafetleri ve bazı özel eşyaları ile bardak, tabak gibi malzemeleri alabildi. 

Kastamonu Bozkurt ta 140 bina için acil yıkım kararı! 

Küçük eşyalar alınabildi 

İlk inşa edildiği günden bugüne 21 senedir aynı evde kaldıklarını belirten Fadime-Ali Er çifti de oldukça üzgün Fadime Er, “Yanımızdaki Fatih Apartmanı’nın büyük kısmı yıkılınca, bugün yıkımına başladılar. Bizim binamız için de karar alınmış. Birkaç kapkacak, biraz kıyafet, ufak tefek eşyalarımızı alabiliyoruz. Selin getirdiği çamur yüzünden apartmanın girişinde 60-70 santimlik bir aralık var. O aralıktan geçirebildiğimiz eşyaları çıkarıyoruz. Beyaz eşyalarımız, mobilyalarımız, avizelerimiz, yatağımız, dolabımız, televizyonumuz ne varsa hepsi kaldı” dedi.

2002’den beri Yıldız Apartmanı’nda ikamet ettiğini 2007 yılından bu yana da binanın yöneticilik görevini üstlendiği belirten Ersin Hoşalay da “Birçok apartman sakini akrabalarının yanına taşındı. Bizim annemden kalan bir bağ evi vardı, geçici olarak oraya taşınacağız. Sonrasında ne yaparız bilmiyoruz. İçerisinde eşyalarımızla birlikte evimiz kayıp gitti” diye konuştu.

Kastamonu Bozkurt'ta sel nedeniyle hasar alan 6 katlı bina yıkıldı!


Geri Dön