Kent Haberleri

Kastamonu Gazi Stadyumu'nda çalışmalar başladı!

Depreme dayanıklı olmadığı için güçlendirme yapılması gereken Kastamonu Gazi Stadyumu Maraton tribününe dün ilk kazma vuruldu. Maraton tribünde dün başlatılan çalışmaların 35 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Kastamonu Gazi Stadyumu’nda depreme dayanıklı olmadığı için güçlendirme yapılması gereken Maraton tribününe dün ilk kazma vuruldu. Geçtiğimiz sezon taraftarın girmesinin yasak olduğu Maraton tribün, çok sayıda maçta taraftarın mağdur olmasına neden olmuştu. Maraton tribünde dün başlatılan çalışmaların 35 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.


Geçtiğimiz sezon Lig ve Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) maçları süresince ‘çökme tehlikesi’ nedeniyle seyirci alınmayan tribünde ilk olarak temeller bulundu ve hafriyat çalışması yapıldı. Bundan sonraki etapta ise üst kısımda bulunan kirişlere perde çıkılacak ve tribün liglerin başlayacağı 3 Eylül tarihine yetiştirilmeye çalışılacak. Kastamonu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından doğrudan temin yoluyla ihaleye çıkartılan Gazi Stadyumu Maraton tribünü ihalesini kazanan ‘Yapı Endüstri’ firması çalışmalarını 5 kişi ile yürütecek.


Tribünde çalışan işçilerden Mehmet Koca, Türkiye’nin birçok ilinde benzer işleri yaptığını söyleyerek işin planlanan 35 günden önce bitirilebileceğini söyledi ve ekledi: ‘’Buranın Kastamonuspor taraftarı için çok önemli olduğunu duyduk. Bu yüzden tribünü yeni sezona yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.


Kastamonu Gazetesi