28 / 04 / 2024

Kastamonu Taşköprü 2019'da doğalgaza kavuşuyor!

Kastamonu Taşköprü 2019'da doğalgaza kavuşuyor!

Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman yaptığı açıklamada Taşköprü’nün bir aksilik olmadığı takdirde 2019 yılı Ekim ayında doğalgaza kavuşacağının müjdesini verdi.




Taşköprü Belediyesi ile Kargaz AŞ. Taşköprü ilçesine doğalgaz gelmesi noktasında protokol imzaladı. Protokolde konuşan Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, Taşköprü’nün bir aksilik olmadığı takdirde 2019 yılı Ekim ayında doğalgaza kavuşacağının müjdesini verdi.


Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan “İlçe nüfusunun 20 bin’e ulaşmasında katkı sağlayan duyarlı Taşköprü halkına ve Doğalgaz konusunda desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Bakanlarımıza, AK Parti Kastamonu Milletvekillerimize, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatlarımıza ve tüm emeği geçenlere Taşköprülü hemşerilerim adına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.


İlçe merkezi 20 bin nüfuslu olan ilçelere doğalgazın BOTAŞ yada yükümlü firma tarafından getirileceğini öngören 2016 Ekim ayında yayınlanan kararnamenin ardından 31 Aralık 2016 itibariyle ilçe nüfusu 22.354 olarak açıklanan Taşköprü ilçemizde doğalgaza kavuşacağı günü bekliyor.


TÜİK tarafından geçtiğimiz ay ilçe nüfusunun açıklanmasının ardından Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan ile Ankara’da ziyaret ederek ilçenin bölgede ki konumundan bahsederek Taşköprü’nün doğalgaza kavuşacağını günü hasretle beklediğini ifade etmiş ve kuruma dilekçe ile başvuruda bulunmuştu.


Bunun üzerine görevlendirilen Kargaz firması adına Genel Müdür Kasım Kahraman Taşköprü Belediyesi’ni ziyaret ederek Taşköprü Belediyesi ve Kargaz firması arasında Taşköprü’nün doğalgaz arzının yükümlülüğü için gerekli protokol imzalandı.


Taşköprü Belediyesi Encümen Salonu’nda Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ve Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman arasında imzalanan protokol programına Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, Belediye Meclis üyeleri ve Kargaz Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’da hazır bulundu.


 -“Taşköprülüler, doğalgazı fazlasıyla hak eden insanlar”


Programda konuşan Başkan Arslan, “İlçemiz açısından tarihi bir an Taşköprü Belediyesi’yle Kargaz arasında bir protokol imzalayarak Taşköprü ilçemize en kısa sürede doğal gazın gelmesini hedefliyoruz. Doğalgaz çalışmamızda emek verenlerin ve çalışacakların Allah yardımcısı olsun. Rabbim kaza bela göstermesin. Taşköprülüler, doğalgazı fazlasıyla hak eden insanlar. Taşköprü bundan sonra çok daha iyi şeylere sahip olacak. Bölgenin temiz bir hava ve sağlıklı olması daha ekonomik bir yaşam olması için ilk adımı atmış bulunmaktayız. Amacımız Taşköprü’nün daha çağdaş bir ısıyı kullanması için ilk adımı sağlamış bulunmaktayız. Genel Müdürümüze ilçe halkı adına ve Meclis üyelerimizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.


– “Doğalgaz insanlarımızın yaşantısını çok ciddi manada kolaylaştırıyor”


“Bir aksilik olmadığı takdirde Taşköprü’nün 2019 yılı Ekim ayında doğalgaza kavuşmasını planladıklarını kaydeden Kargaz AŞ. Genel Müdürü Kasım Kahraman ise “1992 yılında  Ankara  ve İstanbul’da ilk kullanılmaya başlanılmıştır ve daha sonra diğer illere yayılma başlamıştır. 2004 yılında ülkemizde sadece 5 şehirde doğalgaz kullanılmaya başlanıldı. Şehirlerimize doğalgaz yapmaya gidiyorduk ve o yıllarda Belediyelerimiz kendi imkânlarıyla doğalgazı yapmaya çalışıyordu. Daha sonra yapılan düzenleme ile özelleştirilmesine karar verildi. 2004 yılında özel şirket olarak doğalgazı Çorum şehrine veren ilk şirket olduk ve akabinde ise diğer şehirlerimizde doğalgaz kullanılmaya başlanıldı. Geriye dönük yıllara baktığımız zaman Taşköprü ilçesine doğalgazın gelmesi rüyada bile görülemeyecek bir şeydi. Ama bugün geldiğimiz konuda Taşköprü ilçesi için mesafeler kat edildi ve protokol aşamasına geldik. Tabi doğalgaz insanlarımızın yaşantısını çok ciddi manada kolaylaştırıyor. İnsanlarımızın yaşam seviyesini yaşam standardını arttırıyor ve sağlıklı bir yaşam sürmelerinde önemli fayda sağlıyor. İnsanlarımızın daha ekonomik yoldan ısınmasını sağlıyor. Bacayı sobayı kadınlarımız siliyor ve doğalgazın gelmesiyle birlikte kadınlarımızın yaşam standardı da artıyor. Doğalgazı şehirlerimize getirdiğimiz zaman ve şuan 5 il merkezi ile beraber 23 ilçeye doğal gaz hizmetini getiriyoruz. Taşköprü Belediye Başkanımız 2009 yılında göreve geldiğinden beri Taşköprü’ye doğalgaz istiyor ve doğalgaz getirebilmek için neler yapabiliriz noktasında başkanımla bir çok defa görüştük. İlçelerde nüfus 20.000 üzerine geçtiği taktirde ilçelere doğal götürülmesi ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı geçtiğimiz Ekim ayında çıktı. O dönemlerde Başkanımızla  görüşme imkanı bulduk. Kargaz olarak Kastamonu, Tosya ve Seydiler’in lisansı bizde. Taşköprü ilçesinin de lisans kapsamına alınması gerekiyor. Bunun la ilgi 46 sayılı doğalgaz kanunda belirtildiği şekilde öncelikli olarak meclis kararı alınması gerekiyordu. Belediye Meclis üyelerimiz oy birliği ile Taşköprü’ye doğalgazın getirilmesini kabul etti. Doğalgazın nasıl gelmesi ne şartlar da getirilebilirliği olması kapsamında protokol anlaşması sağlandı. Ve düzenleme kurumuna müracaatımızı yapacağız ve öncelikle Taşköprü ilçemize doğalgazın gelmesinin önünü açacağız” dedi.


Konuşmaların ardından karşılıklı imzalar atılarak protokol imzalandı.



Taşköprü Belediyesi



Geri Dön