Toki

Kastamonulu selzedeler TOKİ konutlarına kavuştu!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından selzedeler için yapılan 649 konutun büyük bölümü, hak sahiplerine peyderpey teslim edildi.Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Ezine Çayı'nın, şiddetli yağışlardan sonra 11 Ağustos 2021 tarihinde taşması sonucu 65 kişinin hayatını kaydettiği 7 kişinin kaybolduğu ve onlarca binada zarar meydana gelen Bozkurt'ta selin izlerini silmek amacıyla yoğun çalışma yürütüldü

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından selzedeler için yapılan 649 konutun büyük bölümü, hak sahiplerine teslim edildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Ezine Çayı'nın, şiddetli yağışlardan sonra 11 Ağustos 2021 tarihinde taşması sonucu 65 kişinin hayatını kaydettiği 7 kişinin kaybolduğu ve onlarca binada zarar meydana gelen Bozkurt'ta selin izlerini silmek amacıyla yoğun çalışma yürütüldü.

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu sel sebebiyle konutlarını kaybedenler için ilçenin farklı noktalarında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşası tamamlanmış olan toplamda 600 konutun kurası çekildi. Söz konusu konutlar hak sahiplerine peyderpey teslim edildi. İlçede 2. ve 4. bölgede hayata geçirilen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarında Karadeniz manzarası bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, Anadolu Ajansı muhabirine, sel felaketinden sonra devletin tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla çalışmaya başladığını dile getirdi.

Paylaşılan detaylara göre, hızlı bir inşa sürecinden sonra yaklaşık olarak 3 ay önce konutların kurasının çekildiğini dile getiren Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, "Vatandaşlarımız konutlarına yerleşmeye başladı. İlçe merkezinde toplamda 649 konut inşa ettik. Bu konutlardan 600'ünün kurasını çektik, anahtar teslimlerinin yüzde 50'sinden fazlasını yaptık. İnşallah 40-45 konutluk daha kura törenimiz de olacak." dedi.

Yaptığı açıklamada vatandaşların ilçede beş bölgede konutlara kavuştuğunu kaydeden Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve AFAD'ın sadece konut inşa etmediğini, peyzaj ve parklarla yaşam alanı oluşturduğunu dile getirdi.

"Konutlarımız Karadeniz'e nazır"

Açıklamasında Kastamonu Bozkurt'taki selde altyapının tamamının, yapı stokunun da yüzde 50'sinden fazlasının zarar gördüğüne değinen Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, şunları kaydetti. "Buradan toplamda 65 bin kamyon rüsubat temizledik. Söz konusu bu aşamadan sonra yepyeni bir Bozkurt, vatandaşların hizmetine sunuldu. Karadeniz'in en güzel ilçesini inşa ettik diyebiliriz. Vatandaşlarımız da gayet memnun."

TOKİ Nevşehir 2023 projesiyle 170 yeni konut geliyor!

Özgür Demirtaş 'toplanın anlatıyorum' diyerek dolardaki son durumu yorumladı! 

Yatırımcılar dikkat! Borsada yeni zirveler yolda!