05 / 05 / 2024

Katar, Türk müteahhide öncelik verecek

Katar, Türk müteahhide öncelik verecek

Maliye Bakanı Mehmet şžimşek, Türkiye-Katar Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantıları için gittiği Katar'ın Başkenti Doha'da Katar Başbakanı şžeyh Hamid Bin Cessim Bin Cabir El Tani ile görüştü...



şžimşek, el Tani'nin bu ülkede kaliteli iş yapan ve zamanında teslim eden Türk müteahhitlerine bundan sonra öncelik vereceklerini söylediğini bildirdi.

DÜNYA KUPASI YARIşžI
Katar'ın önümüzdeki 10 yıllık dönemde yaklaşık 160 milyar dolarlık altyapı yatırımında bulunacağı şeklinde bilgilendirildiğini kaydeden şžimşek, Türk müteahhitlerinin bu yatırım projelerinde daha fazla görev almasını istediklerini belirtti. şžimşek, Türk müteahhitlik firmalarının Katar'da bugüne kadar 8 milyar dolarlık iş aldıklarını, bunların da 5 milyar dolarlık bölümünün halen devam ettiğini anlattı. Katar Başbakanı, Maliye Bakanı şžimşek'e Katar Hava Yollarının İstanbul seferlerinin 7'den 10'a çıkarılmasını istediği de bildirildi. İşadamları ve diğer heyet üyeleriyle birlikte Katar Olimpiyat Komitesi Başkanı şžeyh Said Bin Abdulrahman El Tani'yi de ziyaret eden şžimşek, 2022 Dünya Kupası'nda inşa edilecek 8 yeni stat için Tani'nin 'Türk müteahhitlerinin çok başarılı işler yaptıklarını biliyoruz. Bu projelerimizde de yer almanızdan memnuniyet duyarız'' dediğini iletti.
Sabah

 


Geri Dön