Ekonomi

Katar'dan korkutan açıklama geldi! Büyük bir kriz kapıda!

Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı, Avrupa'nın daha büyük bir enerji kriziyle karşı karşıya karşılaşabileceğine dair uyarıda bulundu. İşte detaylar!Bakan Kâbi, "Küresel ekonomi önümüzdeki sene içerisinde iyileşme sürecine girerse, Avrupa daha kötü bir petrol ve gaz tedariki eksikliği ile yüzleşmek zorunda kalabilir" şeklinde konuştu

Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı olan Saad bin Şeride el-Kâbi, Doha'da üçüncüsü düzenlenen Katar Ekonomi Forumu'nda konuşma yaptı.

Bakan Kâbi, "Küresel ekonomi önümüzdeki sene içerisinde iyileşme sürecine girerse, Avrupa daha kötü bir petrol ve gaz tedariki eksikliği ile yüzleşmek zorunda kalabilir" şeklinde konuştu.

İşte haberin ayrıntıları…

Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı olan Saad bin Şeride el-Kâbi, bu yılki kadar sıcak olmayan normal bir kış mevsiminin geleceğine yönelik varsayımla birlikte küresel ekonominin toparlanması ve geleneksel enerji kaynaklarına olan isteğin artması ile "Avrupa'nın tedarik eksikliği krizi içine gireceği" anlamına geldiğini söyledi. Dünyanın önde gelen ham petrol üreticileri, Batı'nın yenilenebilir enerjiye geçiş için attığı önemli adımlarla birlikte geleneksel enerji endüstrisi olan petrol ve gazdaki yatırımların zayıflamasının sonuçları konusunda uyarıda bulunuyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü Genel Sekreteri Heysem el-Gays, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, petrol ve gaz sektöründe küresel yatırım hacmindeki bu düşüşün arz sıkıntısına neden olacağı görüşünü ortaya sunmuştu. Gays, enerji geçişinin kademeli halde olması, küresel enerji talebini karşılayabilecek ve iklim amaçlarına ulaşabilecek geleneksel, yeni ve yenilenebilir kaynakların bir karışımının bulunması gerektiğinin üzerinde durulmuştu.

OPEC de nisanda, yapılan tahminlere göre, petrol sektörünün önümüzdeki yıllarda bu isteği karşılamak için 12,1 trilyon dolarlık yatırıma ihtiyacı olduğunu belirtilmişti.